Smoothie-tál házi granolával: rostban és vitaminban gazdag reggeli

Smoothie-tal
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A smoothie aranykorát éli: egyszerűen elkészíthető és gyors táplálék, amit akár útközben is elkortyolhatsz. Ha viszont egy tartalmasabb verzióra vágysz, akkor ezt készítsd el a ráérősebb reggeleken.

A smoothie gyakorlatilag egy gyümölcsturmix, amelybe kiegészítésként joghurt vagy tej, zabpehely, esetleg a gyümölcshöz illő zöldség is kerül. Annak, hogy milyen hozzávalókat használsz, kizárólag a fantáziád szabhat határt, hiszen bármilyen friss és fagyasztott gyümölcsöt beledobálhatsz. Csak válassz ki néhányat, amiről úgy gondolod, hogy összeillenek, és már mehet is minden a turmixba.

A legnépszerűbb párosítások az acai bogyó és az egzotikus gyümölcsök, a zöldek közül a kivi-avokádó-spenót kombináció, de az őszibarack-sárgadinnye párosa sem okoz majd csalódást. És ott vannak természetesen az örök kedvenc erdei gyümölcsök, amelyeket most ki is próbálhatsz.

Banánt bármelyik variációba tehetsz, mert vele krémesebb állagot kapsz, és még az édesítőn is spórolhatsz. A végeredmény minden esetben egy szuper egészséges, rostban gazdag energiabomba. Házi készítésű granolával az igazi!

Smoothie-tál

Smoothie-tal-2

Hozzávalók 2 személyre

Smoothie-hoz:

  • 20 dkg málna
  • 10 dkg szeder
  • 20 dkg áfonya
  • 2 db érett banán
  • 0.5 bögre nagy szemű zabpehely
  • 2 ek chiamag
  • 0.5 bögre kókusztej vagy más növényi ital
  • 1 csipet
  • 2 ek méz

Díszítéshez:

  • 4 ek granola
  • 1 marék málna
  • 1 marék áfonya
  • 2 ek szeletelt mandula
  • 1 db banán
  • 2 tk méz
Recept idők

Elkészítés:

A smoothie-hoz dobáljunk minden hozzávalót egy turmixgépbe, és turmixoljuk 2-3 percig. Öntsük a keveréket tálkákba, majd tetszés szerint díszítsük a granolával, az erdei gyümölcsökkel, a mandulával és a felkarikázott banánnal. Végül csepegtessünk mézet a tetejére.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük