Frissítő dinnyesaláta kecskesajttal, rukkolával: kalóriaszegény, isteni vacsora
Készíts ínycsiklandó dinnyesalátát kecskesajttal és rukkolával gazdagítva!
Régebben elképzelni sem tudtam, hogyan sülhet abból ki valami jó, ha a mézédes görögdinnyét valami sóssal párosítom, pedig ez a kombináció mindig beválik.
Nyáron a folyadékpótláson túl a sópotlásra is figyelni kell, hiszen az izzadással azt is elveszíted, így a görögdinnye mellé a nagyon sós feta sajt tökéletes. A szintén lédús uborka pedig fokozza az összhatást, ez a saláta garantáltan hidratál.
A görögdinnye tényleg áldás a kánikulában, ha nem magában eszed, akkor levesnek is tökéletes, és nagyon jól megy hozzá a menta.
Egy kisebb tálban keverjük össze az olívaolajat, a lime levét, az összenyomott fokhagymát és a sót.
A görögdinnyét és az uborkát kockázzuk fel, a hagymát vágjuk karikákra. Tegyük az egészet egy tányérra, majd locsoljuk meg a dresszing felével. Morzsoljuk rá a fetát, és szórjuk meg a mentalevelekkel. Ekkor öntsük rá a maradék öntetet, sózzuk meg ízlés szerint, majd azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu