Frissítő görögdinnyeleves mentával: kánikulában a legjobb választás

dinnyeleves
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kánikulában hidegre behűtött görögdinnyelevessel lehet a legkönnyebben elviselni a hőséget.

A nyár nagy kedvencét, a görögdinnyét többnyire magában szokás fogyasztani, minél hidegebb, annál finomabb. A dinnye nagyrészt vízből áll, ezért hidratálás céljából is érdemes falatozni, de nem csak magában fogyasztható, rengeteg izgalmas módon lehet felhasználni.

Ha a régi magyar étkezési szokásokat nézzük, akkor biztos, hogy mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki kenyérrel eszi a dinnyét, míg más lecsó mellé habzsolja a dinnyekatonákat. Sokaknak ez meglepő lehet, ahogy az is, hogy a dinnyéből változatos saláták, italok is összedobhatóak, sőt, még grillezni is lehet a zöldséget - a legjobb dolog azonban, ami dinnyéből készülhet, az a hideg leves.

Természetesen rengetegféle zamatos dinnyelevest lehet készíteni, de nem kell túlgondolni, úgy a legjobb, minél egyszerűbb. Amit nem érdemes kihagyni a levesből, az a menta, amely hűsít és frissít, ráadásul sokkal különlegesebb ízt ad a levesnek. Tálalásnál görög joghurtot és még plusz mézet is kanalazhatsz a dinnyelevesre, de mindenféle extra nélkül is isteni, a lényeg, hogy hidegen kínáld.

Görögdinnyeleves mentával

gdlct

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dekagramm görögdinnye
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál limelé
  • 1 marék menta
  • 2 evőkanál méz
  • 0.5 teáskanál gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A dinnyét magozzuk ki, kockázzuk és turmixoljuk egybe az összes alapanyaggal.

A teljesen simára turmixolt dinnyét fedjük le és 5-6 órára tegyük hűtőbe.

Tálalásnál használjunk mentaleveleket.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük