![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Frissítő görögdinnyeleves mentával: kánikulában a legjobb választás
![dinnyeleves](https://kep.index.hu/1/0/3936/39364/393644/39364407_3003301_877a95aaa2c00282a3d51de580750d66_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Kánikulában hidegre behűtött görögdinnyelevessel lehet a legkönnyebben elviselni a hőséget.
A nyár nagy kedvencét, a görögdinnyét többnyire magában szokás fogyasztani, minél hidegebb, annál finomabb. A dinnye nagyrészt vízből áll, ezért hidratálás céljából is érdemes falatozni, de nem csak magában fogyasztható, rengeteg izgalmas módon lehet felhasználni.
Ha a régi magyar étkezési szokásokat nézzük, akkor biztos, hogy mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki kenyérrel eszi a dinnyét, míg más lecsó mellé habzsolja a dinnyekatonákat. Sokaknak ez meglepő lehet, ahogy az is, hogy a dinnyéből változatos saláták, italok is összedobhatóak, sőt, még grillezni is lehet a zöldséget - a legjobb dolog azonban, ami dinnyéből készülhet, az a hideg leves.
Természetesen rengetegféle zamatos dinnyelevest lehet készíteni, de nem kell túlgondolni, úgy a legjobb, minél egyszerűbb. Amit nem érdemes kihagyni a levesből, az a menta, amely hűsít és frissít, ráadásul sokkal különlegesebb ízt ad a levesnek. Tálalásnál görög joghurtot és még plusz mézet is kanalazhatsz a dinnyelevesre, de mindenféle extra nélkül is isteni, a lényeg, hogy hidegen kínáld.
Görögdinnyeleves mentával
![gdlct](https://kep.index.hu/1/0/3925/39255/392550/39255085_ba4031d3a2ebf43c3d85d447e9aa8066_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dekagramm görögdinnye
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál limelé
- 1 marék menta
- 2 evőkanál méz
- 0.5 teáskanál gyömbér
Elkészítés:
A dinnyét magozzuk ki, kockázzuk és turmixoljuk egybe az összes alapanyaggal.
A teljesen simára turmixolt dinnyét fedjük le és 5-6 órára tegyük hűtőbe.
Tálalásnál használjunk mentaleveleket.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!