Így lesz igazán finom a paradicsomos káposzta: hússal gazdagítva nagyon laktató

pkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A paradicsomos káposzta igazi retró étel, amit a menzákon túlcukrozva toltak a lurkók elé sokak nagy bánatára.

Van, aki szereti, míg más fintorog tőle. És igen, a magyar konyha szereti cukorral megbolondítani a paradicsomos jellegű ételeket, mert bizony sokan csak édesen szeretik őket. Na, de nem mindenki, úgyhogy ha te sem rajongsz a cukorral készült paradicsomos káposztáért, akkor a húsos verzió lesz a neked való, amelyben kömény és chili gondoskodik az ízekről.

Bár a legtöbb receptben paradicsomlével készül a hagyományos étel, paradicsompüréből sokkal finomabb lesz. Akár darált hússal is dolgozhatsz, ha pedig sűrűre szeretnéd, a főzés utolsó fázisában rántást is tehetsz az ételre. Az így készült húsos-paradicsomos káposzta még azoknak is ízleni fog, akik sosem szerették ezt a régi kedvencet.

Húsos, paradicsomos káposzta

pkct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • 300 gramm sertéslapocka
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál őrölt chilipaprika
  • 600 gramm káposzta
  • 1 darab sárgarépa
  • kevés olaj
  • 2 deciliter víz
  • 4 evőkanál paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a közepesre kockázott húst és a fűszereket is (só, bors, római kömény, chili). Amikor a hús színt kap, mehet hozzá a vékonyan feldarabolt káposzta és a sárgarépa, alapos egybeforgatás után pedig a paradicsompürével és a vízzel is forgassuk egybe, 35-45 percig főzzük. Ha szeretnénk, utolsó mozzanatként rántás is kerülhet a húsos-paradicsomos káposztára, de nem muszáj.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük