Kuglóf még soha nem volt ilyen finom: a puha tészta édes cseresznyét rejt
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A sütemény tésztája szaftos, puha és mennyei, szó szerint pillanatok alatt eltűnik a tálcáról.
A kevert tésztájú kuglóf mindig remek választás, ha gyorsan szeretnéd finom édességgel kényeztetni magad és környezeted. Rengetegféle izgalmas receptet lehet kipróbálni, érdemes szezonális gyümölcsökkel feldobni a finom sütit.
Imádom a kétféle színű süteményeket, lehet az egyszerű muffin, piskóta vagy kuglóf, nálam mindig nyerők. A kedvenc kevert kuglófomat olykor szeretem gyümölccsel feldobni, nyáron cseresznyét vagy meggyet szoktam használni. Mindkét gyümölcs mellé nagyon jól illik a rum, ezért azt is érdemes a tésztába keverni. Egyszerűen készül, illatos és nagyon finom.
Cseresznyés kuglóf
Hozzávalók 6 személyre
- 2 bögre liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 3 darab tojás
- 1 bögre cukor
- 50 milliliter olaj
- 1 bögre tej
- 2 teáskanál rumaroma
- 200 gramm cseresznye vagy meggy
- 3 evőkanál kakaó
- 100 milliliter tej
- porcukor a tálalásnál
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A formát (24 centiméter) kenjük ki vajjal.
A lisztet és a sütőport keverjük egybe.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, utána adjuk hozzá az olajat, 1 bögre tejet, a rumot, utána pedig a liszttel egybekevert sütőport is forgassuk bele.
Egy másik tálban a kakaót és a 100 milliliter tejet keverjük egybe.
A bekevert lisztes-tojásos massza felét öntsük a kakaós keverékre.
A meggy vagy a cseresznye felét szórjuk a kivajazott formába, utána öntsük rá a világos színű keveréket, majd a világos masszára a kakaósat, utána pedig a maradék gyümölcsöt szórjuk a tésztára.
A süteményt toljuk az előmelegített sütőbe 20-35 percre, alkalmazzunk tűpróbát.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors