Puha, olívaolajban konfitált fokhagyma - Üvegben elrakva sokáig eláll

konfitált fokhagyma cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a puha fokhagyma nem csak húsok mellé tökéletes, pirítósra kenve is csodás előétel.

A konfitálás azt jelenti, hogy az ételt olajban vagy zsírban, alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig főzik. A szó francia eredetű, konzerválást jelent.

A különböző szárnyasok, húsok konfitálása is nagyon népszerű, a zsírban eltett kacsahús receptje a legkedveltebb, de a hagymalekvár is ezzel a módszerrel készül.

A fokhagymát is izgalmasabbá lehet tenni ezzel a technikával. A konfitálástól a fokhagyma édeskéssé válik, amely isteni lesz, akár ehhez a görög krumplipüréhez, akár pizzaszószba keverve, de pirítóson is nagyszerű lesz. Az olajat, amelyben a fokhagyma főtt, szintén felhasználhatod kenyérre vagy salátára csepegtetve. 

Konfitált fokhagyma

konfitált fokhagyma recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 fej fokhagyma
  • 400 milliliter olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Sterilizáljunk befőttesüvegeket.

A fokhagymákat hámozzuk meg. Tegyük a gerezdeket egy kisebb edénybe, öntsünk rájuk annyi olívaolajat, hogy ellepje őket. 

Tegyük fel a tűzhelyre, forrósítsuk fel az olívaolajat, majd főzzük alacsony hőmérsékleten a fokhagymákat 30 percig. Villával ellenőrizzük, hogy megpuhultak-e a gerezdek.

Tegyük a gerezdeket a befőttesüvegekbe, majd öntsük rájuk az olívaolajat is, végül szorosan zárjuk le az üvegeket.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük