Szaftos csirkegombóc cukkinivel gyúrva: sűrű paradicsommártásban fő készre

4
Nyomtatás
Paradicsomos csirkegombóc cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A húsgombócos spagetti örök kedvenc, sosem lehet ráunni. Néha azonban érdemes lecserélni a régi receptet, és kipróbálni valami újat.

A húsgombócot vagy fasírtot szinte mindenki szereti: a darált húsból készült finomság masszája könnyen alakítható, bátran játssz az ízekkel. Mi most reszelt cukkinivel és parmezánnal dobtuk fel: így készítve elképesztően finom, még szósz nélkül is jólesik falatozni. Próbáld ki szendvicsbe pakolva vagy kínáld krumplipüré mellé. Ha azonban maradnál a klasszikus vonalon, paradicsommártásban főzd készre a gombócokat.

A sűrű mártás egyszerűen készül, kiváló minőségű paradicsommal, akár simán tésztával egybeforgatva is tökéletes. A húsevők és gombócrajongók pedig a recept szerint járjanak el. A húsgolyó nem a megszokott recept szerint készül, sütőben pirul készre, majd utána megy a mártásba. Tálalásnál reszelt sajt is mehet rá.

Paradicsomos csirkegombóc

Paradicsomos csirkegombóc ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab cukkini
  • 10 dkg parmezán
  • 70 dkg darált csirkehús
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 5 evőkanál pankomorzsa
  • 1 darab tojás
  • kevés olaj (olajspray-ből adagolva)
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 700 g paradicsompassata
  • 4 levél bazsalikom (friss)
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított cukkinit reszeljük le. A sajtot is reszeljük le.

A darált húshoz keverjük hozzá a sót, borsot, fűszerpaprikát, fokhagyma-granulátumot, pankomorzsát, tojást, reszelt cukkinit és a reszelt sajtot.

A bekevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután fújjunk kevés olajat a húsgolyókra, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre.

A hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és a paradicsompassatát.

A mártást ízesítsük sóval, borssal és bazsalikommal, majd a kész gombócokat tegyük bele, és 8-12 percig, lassú láng felett főzzük.

A kész fogást kínáljuk tésztával, rizzsel vagy kenyérrel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon