Fűszeres sajttal töltött gomba: ellenállhatatlanul finom

Fűszeres sajttal töltött gomba cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mutatós gombafalatokkal nem lesz sok munkád. A finomság szuper előétel, és köretként is kínálható.

A töltött gomba kedvelt finomság: a kalapokat hússal és zöldségekkel is megpakolhatod, de sajtos töltelékkel is gazdagíthatod. A pompás fogás remek választás, ha épp családi vagy baráti összejövetelt tartasz: a vendégeid odáig lesznek a finom falatokért, épp ezért dupla mennyiségben is elkészítheted.

Így még finomabb!

A tölteléket érdemes tovább gazdagítani, kerülhet bele spenót vagy medvehagyma. A fűszerezéssel is érdemes merésznek lenni, a kakukkfűtől és chilitől csak karakteresebb lesz. A sajtból használj olyat, ami a hűtődben lapul, de ha megadnád a módját, akkor parmezán kerüljön a masszába, mozzarella pedig a kalapok tetejére.

Fűszeres sajttal töltött gomba

Fűszeres sajttal töltött gomba ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 4 evőkanál pankomorzsa
  • 1 csokor petrezselyem (finomra aprítva)
  • 2 evőkanál krémsajt
  • 100 g reszelt sajt (a masszába)
  • 150 g reszelt sajt a tetejére szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat tisztítsuk meg, majd a szárukat vágjuk ki. A gombák szárát aprítsuk finomra.

A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk finomra. Ezután kevés olajon kezdjük el dinsztelni, majd adjuk hozzá a felaprított gombaszárat. A gombát pirítsuk le 10-15 perc alatt, közben fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával.

A lepirult gombához keverjük hozzá a pankomorzsát, petrezselymet, krémsajtot és a reszelt sajtot.

A gombás keveréket töltsük vissza a gombakalapba, a szár helyére.

A töltött gombákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejükre szórjunk sajtot, és locsoljuk meg leheletnyi olajjal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük