Ropogós kukoricapehelyben sült csirkeszárny: a fűszerektől lesz ellenállhatatlan

Kukoricapehelyben sült csirkeszárny cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ízletes bundában aranybarnára sült csirkeszárny elképesztően finom. Jólesik frissen sütve és hidegen kínálva is.

A csirkeszárny sokoldalú alapanyag, sütve, főzve, rántva és grillre dobva is finom. A rántott hús kedvelői bátran bepanírozhatják, majd olajban készre süthetik. Igaz, nem egy alakbarát recept, de nagyon finom!

A húst panírozás előtt érdemes előfőzni, ennek köszönhetően sokkal gyorsabban sül készre, puhább és ízletesebb lesz. A főzővízbe fűszerek is kerülnek, amelyek így a húsba ivódnak.

Hogy még ízesebb legyen, a zsemlemorzsa is kap fűszereket, amiket tovább lehet gondolni, vagy tetszés szerint lehet rajta változtatni. A tüzes vonal kedvelői tört jalapeñót is keverhetnek hozzá, vagy különböző friss zöldfűszereket. A bunda másik különlegessége a kukoricapehely, amitől ropogósabb a rántott csirkeszárny.

Így is lehet!

A húst a hagyományos, bő olajban történő sütés helyett forró levegős sütőben, leheletnyi olajjal lefújva is elkészítheted. Az elkészült finomság frissen sütve elképesztően ízletes, de hidegen is jólesik, épp ezért piknikre is elcsomagolhatod.

Kukoricapehelyben sült csirkeszárny

Kukoricapehelyben sült csirkeszárny ct

Hozzávalók 4 személyre

Hús:

  • 1 kg csirkeszárny
  • só ízlés szerint
  • szemes bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab babérlevél

Panír:

  • 2 bögre liszt
  • 4 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • 1 bögre kukoricapehely (összetörve)
  • fekete őrölt bors
  • 0.5 teáskanál cayenne-bors
  • 0.5 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • olaj a sütéshez szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyat mossuk meg, majd a porcnál vágjuk félbe. Ezután tegyük vízzel teli lábasba, adjuk hozzá a sót, borsot, félbevágott hagymát, fokhagymát és a babérlevelet, főzzük elő a húst.

Készítsük elő a panírozáshoz az alapanyagokat: egy tálba tegyünk lisztet, egy másikban üssük fel a tojásokat, a harmadikban pedig forgassuk egybe a zsemlemorzsát a kukoricapehellyel, borssal, Cayenne-borssal és fokhagyma-granulátummal. Ezután a kihűlt szárnyakat panírozzuk be a szokásos módon (liszt, tojás, kukoricapehellyel kevert zsemlemorzsa).

A bepanírozott húst bő olajban süssük aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük