5 szuper fogás forró levegős sütőben készítve: megéri beruházni a gépre

hot air oven cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A forró levegős sütő az elmúlt években vált nagy kedvenccé, az egészséges táplálkozást követők legjobb barátjává. A csodagépben rengeteg finomság elkészíthető.

Az airfryer jött, látott és győzött. A lenyűgöző masina kihagyhatatlan, érdemes mindenkinek beszereznie, hisz sokféle ízletes étel készülhet a gépben, ráadásul egészségesebb formában.

Rántott hús, sült krumpli és társaik. A frissensülteket mindenki szereti, az elkészítésükkel egy a gond, bő olajban sülnek készre. A forró levegős gép érdeme, hogy olaj nélkül is megsül benne a finomság, ha mégis kerül hozzá zsiradék, akkor csak minimális mennyiségben. A gépben tökéletes rántott és sült ételek készülhetnek, a bunda ropogós lesz, a belsejük szaftos és omlós. A használata közben nem úszik olajban a lakás, és sokkal egészségesebb így a rántott hús.

Forró levegős receptek ct3

A gépben tényleg sok minden készülhet, húsok, zöldségek és még sütemény is. Légy bátor, és fedezd fel, tényleg megéri beruházni rá! Mutatjuk a kedvenc receptjeinket, amelyek airfryerben sütve elképesztően finomak.

Forró levegős sütőben sült csirkeszárny

A forró levegős sütőben készült csirkeszárny elképesztően finom. Minimális zsiradék hozzáadásával sül szép pirosra, kívülről ropogós, a belseje szaftos és puha. Annyira omlós a hús, hogy a csontot könnyedén ki lehet belőle húzni. A szárnyak fűszerezése ízlés szerint alakítható, érdemes mediterrán vagy pikánsabb aromákkal megbolondítani. A lehetőségek tárháza végtelen, megéri kísérletezni.

50376907 bc1d57d042120dd6e770d0057b6d5879 wm

Forró levegős sütőben sült rántott sajt

A rántott sajt örök kedvenc, mártogatóssal és krumplival kínálva verhetetlen finomság. Igaz, az elkészítése bosszantó tud lenni. Az egyik leggyakoribb hiba, hogy a panír üresen marad, a sajt kifolyik sütés közben. Hogy ezt elkerüld, dupla panírral készítsd, sütés előtt pedig 1-2 órára tedd fagyasztóba a sajtot. A finomság ezután mehet a forró levegős sütőbe, gond nélkül, szépen megpirul, a sajt pedig biztos, hogy nem folyik ki.

Forró levegős receptek ct

Forró levegős sütőben sült krumplichips

A krumplichips forró levegős sütőben készítve a legfinomabb. Kívülről szép aranybarna és jó ropogós. Az elkészítéséhez nincs szükség sok olajra, minimális mennyiség bőven elég hozzá. Amire viszont figyelni kell, hogy a vékony szeleteket ne zsúfold túl a gépben, mert akkor nem tud rendesen átsülni, elmarad a roppanós textúra. A kész finomságot bőven elég sóval megszórni, de ha szeretnéd, pikánsabb fűszerekkel is kínálhatod.

50376965 dc5d03c7d4e51a92ca30daa672c5f212 wm

Tócsni airfryerben sütve

A jó öreg tócsni vagy lapcsánka forró levegős sütőben is készülhet, így igazán ropogósan kínálható. A finomság sütéséhez minimális olaj bőven elég, így nem lesz olajszag a lakásban és sokkal egészségesebb a régi kedvenc. A tócsnit félidőnél érdemes megfordítani, így biztos, hogy jól átsül. Ennél a receptnél is figyelj, ne pakold túl a gépet, mert akkor nem fog rendesen megpirulni.

Forró levegős receptek ct2

Sült gesztenye forró levegős sütőben

A sült gesztenye a téli szezon nagy kedvence, mely otthon is elkészíthető. Az illatos csemege többféle módon is összedobható házilag. Serpenyőben, sütőben és forró levegős gépben is elkészíthető. A bevagdosott darabokat 25 perc alatt megsütheted a csodagépben, de a szabály itt is érvényes: egyszerre nem szabad sok gesztenyét tenni bele, mert ha túlzsúfolod, nem tud rendesen átsülni.

Fotók: Getty Images,  Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük