Fűszeres, sajttal sült húsgolyó: egyszerűen készül a csodás feltét
Az ínycsiklandó húsgolyó tetején olvadt sajt csábít. Egyszerű, mégis nagyon finom étek, ami kezdőknek is sikerülni fog.
A húsgolyó az egész világon kedvelt finomság. Sok nemzet konyháján találni különleges recepteket, ilyen a svédek híres húsgombóca, de a japánok is büszkélkedhetnek saját változattal. Van, aki sűrű mártásban szereti, míg más sajttal töltve vagy pikáns fűszerezéssel.
Egyszerű és finom
Most egy nagyon könnyen összedobható húsgolyóreceptet mutatunk, melynek a tetején sajt olvad. Természetesen ez a húsgolyó belsejébe is kerülhet, de így egyszerűbb kivitelezni. Ha izgalmasabbá tennéd a masszát, akkor keverj bele zöldfűszert, aszalt paradicsomot vagy sült paprikát. Ezektől az extráktól csak még finomabb a húsgolyó!
Fűszeres, sajttal sült húsgolyó
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg darált hús (csirke, pulyka, marha vagy sertés)
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 1 teáskanál cayenne-bors
- kevés olaj
- 15 dkg sajt
Elkészítés:
A darált húst tegyük tálba, és keverjük össze a sóval, borssal, oregánóval, fokhagyma-granulátummal és Cayenne-borssal.
Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral és kenjük le olajjal.
A bekevert masszából formázzunk húsgolyókat, amiket kicsit lapítsunk ki, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. A kissé kilapított húspogácsa tetejét fújjuk vagy kenjük le olajjal. Ezután a reszelt vagy kis darabra vágott sajtot helyezzük a húspogácsa tetejére.
A sajttal megkoronázott húsgolyókat toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
-
2024-05-07 09:32:02
-
2024-03-31 07:52:01
-
2024-03-15 09:36:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!