Fűszeres, sajttal sült húsgolyó: egyszerűen készül a csodás feltét

Fűszeres, sajttal sült húsgolyó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ínycsiklandó húsgolyó tetején olvadt sajt csábít. Egyszerű, mégis nagyon finom étek, ami kezdőknek is sikerülni fog.

A húsgolyó az egész világon kedvelt finomság. Sok nemzet konyháján találni különleges recepteket, ilyen a svédek híres húsgombóca, de a japánok is büszkélkedhetnek saját változattal. Van, aki sűrű mártásban szereti, míg más sajttal töltve vagy pikáns fűszerezéssel.

Egyszerű és finom

Most egy nagyon könnyen összedobható húsgolyóreceptet mutatunk, melynek a tetején sajt olvad. Természetesen ez a húsgolyó belsejébe is kerülhet, de így egyszerűbb kivitelezni. Ha izgalmasabbá tennéd a masszát, akkor keverj bele zöldfűszert, aszalt paradicsomot vagy sült paprikát. Ezektől az extráktól csak még finomabb a húsgolyó!

Fűszeres, sajttal sült húsgolyó

Fűszeres, sajttal sült húsgolyó ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg darált hús (csirke, pulyka, marha vagy sertés)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • kevés olaj
  • 15 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst tegyük tálba, és keverjük össze a sóval, borssal, oregánóval, fokhagyma-granulátummal és Cayenne-borssal.

Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral és kenjük le olajjal.

A bekevert masszából formázzunk húsgolyókat, amiket kicsit lapítsunk ki, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. A kissé kilapított húspogácsa tetejét fújjuk vagy kenjük le olajjal. Ezután a reszelt vagy kis darabra vágott sajtot helyezzük a húspogácsa tetejére.

A sajttal megkoronázott húsgolyókat toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük