Kiadós temesvári szelet a mama receptje szerint: zöldbab és sok tejföl teszi izgalmassá
A temesvári szelet szaftos húsétel zöldbabbal dúsítva, a magyar konyhára jellemző fűszerekkel ízesítve készül, melyből a paradicsom és a paprika sem hiányozhat.
Az egyszerűen összedobható étek rizzsel vagy tésztával kínálva az igazi. A szószba hagyma, kaliforniai paprika és zöldborsó kerül, de más zöldségekkel is izgalmassá teheted: tetszés szerint gombával vagy angol zellerrel is szuper.
A ragu íze pikáns, köszönhetően a Cayenne-borsnak. Az ízesítéssel lehetsz még merészebb! A fűszerekhez keverhetsz kakukkfüvet vagy a végén friss tárkonnyal is megbolondíthatod, tejföl helyett pedig tejszínt is használhatsz.
A sót forgassuk egybe a borssal, fokhagyma-granulátummal és Cayenne-borssal.
A csirkemellet szeleteljük fel, tetszés szerint kicsit klopfoljuk ki. Ezután fűszerezzük meg a kikevert ízesítőkkel.
Kevés olajon pirítsuk oldalanként 2-3 percig, majd szedjük tányérra és tegyük félre.
A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a finomra aprított paprikát is, 2-3 percig pirítsuk. Ezután a fűszerpaprikát és a borsót is keverjük hozzá, majd a hússzeleteket is helyezzük az edénybe, öntsünk rá vizet, és főzzük 10-15 percig. Adjuk hozzá a tejfölt, és néhány percig főzzük még.
A kész ételt rizzsel vagy tésztával kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors