Savanyított jalapeño házilag: mexikói ételekhez és hamburgerhez is szuper

Savanyitott-jalapeno-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted az ütős, pikáns savanyúságot, akkor készítsd el ezt a jalapeñós változatot: remekül illik salátákhoz, mexikói ételekhez és hamburgerhez is!

Ez a savanyított jalapeño üde – és pikáns – színfoltja lesz bármilyen fogásnak, amelyhez felhasználod. Tökéletes kiegészítője az olyan mexikói ételeknek, mint a taco, a burrito vagy a különféle salsák, de akár hamburgerbe is pakolhatod, vagy a klasszikus vasárnapi ebéd mellé is fogyaszthatod savanyúságként.

Az elkészítése nem bonyolultabb a hagyományos savanyúságoknál, mindössze szép jalapeño paprikákat kell hozzá beszerezned, és máris indulhat a savanyítás. Ha túl pikáns az ízlésednek, akkor fogyasztás előtt néhány napig tárold hűtőben: minél tovább áll, annál többet veszít a csípősségéből, és annál édesebb lesz.

Savanyított jalapeño

Savanyitott-jalapeno

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 10 nagy jalapeño paprika vékonyan felszeletelve
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 200 ml fehérborecet
  • 300 ml víz
  • 70 g cukor
  • 2 tk
Recept idők

Elkészítés:

A felszeletelt jalapeñót pakoljuk 2 közepes, egyenként 450-500 ml-es csavaros tetejű befőttesüvegbe, és adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket.

Az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót forraljuk össze egy kisebb edényben, és közepes hőfokon főzzük 2-3 percig, vagy amíg a cukor teljesen el nem olvad.

Öntsük a befőttesüvegekbe úgy, hogy teljesen ellepje a jalapeñót, csavarjuk rá a tetőket, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Hűtőben tároljuk, és 3 héten belül fogyasszuk el.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük