Savanyított jalapeño házilag: mexikói ételekhez és hamburgerhez is szuper
Ha szereted az ütős, pikáns savanyúságot, akkor készítsd el ezt a jalapeñós változatot: remekül illik salátákhoz, mexikói ételekhez és hamburgerhez is!
Ez a savanyított jalapeño üde – és pikáns – színfoltja lesz bármilyen fogásnak, amelyhez felhasználod. Tökéletes kiegészítője az olyan mexikói ételeknek, mint a taco, a burrito vagy a különféle salsák, de akár hamburgerbe is pakolhatod, vagy a klasszikus vasárnapi ebéd mellé is fogyaszthatod savanyúságként.
Az elkészítése nem bonyolultabb a hagyományos savanyúságoknál, mindössze szép jalapeño paprikákat kell hozzá beszerezned, és máris indulhat a savanyítás. Ha túl pikáns az ízlésednek, akkor fogyasztás előtt néhány napig tárold hűtőben: minél tovább áll, annál többet veszít a csípősségéből, és annál édesebb lesz.
Savanyított jalapeño
Hozzávalók 2 adaghoz
- 10 nagy jalapeño paprika vékonyan felszeletelve
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 ml fehérborecet
- 300 ml víz
- 70 g cukor
- 2 tk só
Elkészítés:
A felszeletelt jalapeñót pakoljuk 2 közepes, egyenként 450-500 ml-es csavaros tetejű befőttesüvegbe, és adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket.
Az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót forraljuk össze egy kisebb edényben, és közepes hőfokon főzzük 2-3 percig, vagy amíg a cukor teljesen el nem olvad.
Öntsük a befőttesüvegekbe úgy, hogy teljesen ellepje a jalapeñót, csavarjuk rá a tetőket, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Hűtőben tároljuk, és 3 héten belül fogyasszuk el.
-
2024-04-02 09:32:01
-
2024-03-24 11:08:02
-
2024-03-01 10:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!