Pihe-puha túrós kuglóf: csak keverd össze a hozzávalókat

Pihe-puha túrós kuglof cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A túróval dúsított kuglóf egyszerűen készül, kezdő konyhatündérek is bátran kipróbálhatják a receptet.

Muffin- és kuglófformát érdemes beszereznie minden sütirajongónak! Ezeket a szemrevaló finomságokat nem nehéz elkészíteni, igaz, akadnak macerásabb receptek, de bőséggel találni egyszerűbb változatokat is.

Mazsolával is finom!

A kuglóf régi recept szerint kelt tésztából is készülhet, de mi most a kevert változatnál maradtunk. A túrós kuglóf tésztája elképesztően puha és finom, melyben a citrom kellemes zamata is helyet kap. Aki szeretné, mazsolával is feldobhatja a sütit, és tálalásnál házi lekvárt is érdemes mellé kínálni.

Pihe-puha túrós kuglóf

Pihe-puha túrós kuglof ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 darab reszelt citromhéj (bio)
  • 2 darab tojás
  • kevés vaj vagy olaj a forma kikenéséhez
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót és a sütőport.

A túrót öntsük keverőtálba, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citrom héját és a tojást. Miután összekevertük az alapanyagokat, keverjük hozzá a lisztes keveréket is.

A kuglófformát kenjük ki vajjal vagy olajjal, majd simítsuk bele a kikevert masszát. Ezután toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre.

Az elkészült kuglófot porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük