Gazdagon zöldfűszeres saláta medvehagymával és bulgurral – Laktató, mégis könnyű
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
A medvehagyma frissen a legjobb, salátában: mivel elképesztően jó íze van, nem kell sok mindennel bonyolítani.
A két legismertebb keleti bulgurral készülő saláta a tabulé és a kisir. A tabulé szinte csak zöldfűszerből készül, sok petrezselyemmel, korianderrel, mentával, bulgur csak kis pettyekben szerepel benne, és ez sokaknak bizarr elsőre. A kisir ennek a török verziója: ebben sok a bulgur, de ugyancsak található benne petrezselyem és paradicsom is, viszont emellett csípős.
Ezeknek a salátáknak a nyomán készült ez a medvehagymás bulgursaláta, sok medvehagymával, paradicsompürével és citrommal. Egyszerű, mert a medvehagyma olyan markáns ízű, hogy nem nagyon kell mellé sok minden, mégis nagyon friss, nagyon tavaszi és a bulgur hatására laktató is.
Medvehagymás bulgursaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 150 gramm bulgur
- 1 csokor medvehagyma
- 1 darab citrom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál paradicsompüré
- ízlés szerint chilipor
- só
Elkészítés:
A bulgurt leöntjük annyi forró vízzel, hogy éppen ellepje. Lefedve állni hagyjuk, míg magába nem szívja az összeset.
Közben nagyon apróra vágjuk a medvehagymát, és elkeverjük a hideg vízzel átöblített bulgurral. Hozzákeverjük a paradicsompürét, majd olívaolajjal, citromlével, sóval és chilivel ízesítjük.
Fotók: Ács Bori/Sóbors