Pácban érlelt, omlós sertésnyárs: az egyik legjobb nyári grillétel
A szaftos sertéstarja grillezve, nyárson sütve fenséges. Érdemes pácolni, hogy omlós legyen.
Bármilyen húsról is legyen szó, sokkal szaftosabb és finomabb lesz, ha a sütés előtt bepácolod, nem mindegy azonban, hogy milyen marinádot használsz, és mennyi ideig hagyod benne az alapanyagot. A viszonylag nagyobb darab sertéskarajhoz az alábbi pácot ajánljuk, a fűszeres lé átjárja majd a húst, isteni finom és vajpuha lesz tőle.
A pác alapja olívaolaj, amelybe szójaszósz, ecet, ketchup és mustár kerül, azonban figyelj arra, hogy ezek a hozzávalók alapból is sósak, nem biztos, hogy szükség lesz még pluszsóra. A fűszerek közül a fokhagyma és a bors nem hiányozhat, de zöldfűszerekkel is dolgozhatsz, mehet bele oregánó, petrezselyem, akár bazsalikom is.
A pác hozzávalóit keverjük össze, vigyázzunk, mert a szójaszósz, a ketchup és a mustár alapból is sós.
A sertéskarajt tegyük tálba, öntsük rá a pácot. Forgassuk vele egybe, fedjük le, tegyük a hűtőbe 4 órára vagy egy éjszakára.
Utána a megszokott módon grillezzük, a hőfoktól függően nagyjából 10-15 percig süssük.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu