Az olaszok híres parmezános, citromos tésztája: a Pasta al Limone üde és gyors fogás
Ha nem jut semmi az eszedbe, hogy mi legyen a vacsora, a parmezános, citromos tészta kitűnő választás.
Ezt a tésztaételt a pikáns ízek kedvelőinek ajánljuk, a chili egyszerűen kötelező bele, annyit tehetsz, hogy kicsit mérsékled a mennyiségét. A másik meghatározó hozzávaló a fokhagyma, amellyel szintén nem szabad spórolni. Az egészet parmezán koronázza meg, illetve a jó minőségű olívaolajtól lesz krémes és szaftos ez a fogás.
További előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül, viszont tényleg frissen, forrón kell megenni. Ha hasonló fogásra vágysz, akkor az olasz sajtos tésztát készítsd el, amely szintén egyszerű, gyors és húsmentes.
Egy nagyobb lábasban forraljunk a szokásosnál sósabb vizet. Tegyük bele a spagettit és főzzük al dente-re a csomagoláson olvasottak szerint.
Amíg a tészta fő, vágjuk apróra a fokhagymát és a chilit, illetve a petrezselymet is. A parmezánt reszeljük le.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd szórjuk rá a fokhagymát és a chilit, 1-2 percig pirítsuk, míg illatozni kezd. A tésztát szűrjük le, majd forgassuk hozzá a fokhagymás olajhoz, és adjunk hozzá 1-2 evőkanállal a tészta főzővizéből is. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük hozzá a petrezselymet is. Szórjuk rá a reszelt parmezánt, és azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu