Sajtos tészta úgy, ahogy az olaszok szeretik: 10 perces receptet mutatunk
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
A lenyűgöző, sajtban gazdag fogás tökéletes választás hétköznap esti vacsorának, pillanatok alatt elkészítheted.
A Rómából származó tésztaétel hagyományosan Pecorino Romano sajttal megszórva készül, jó sok frissen őrölt fekete borssal meghintve. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, szerethető finomság, melyet érdemes saját ízlésre szabni. Sajtból válassz olyat, ami neked szimpatikus, akár még keverheted is őket. Tészta terén is változtathatsz, érdemes gnocchival is kipróbálni.
Ha túl unalmasnak véled, adj hozzá a tálalásnál chilipelyhet, úgy pikánsabb lesz a zamata. Az olasz sajtos tésztához remekül illik a zöldsaláta, de grillezett csirkemellet is kínálhatsz mellé.
Olasz sajtos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 400 g tészta (spagetti)
- só ízlés szerint
- 3 evőkanál vaj
- 200 g sajt
- őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint bő, sós vízben főzzük ki.
A tészta főzővizéből 150-200 ml-t tegyünk félre.
A sajtot reszeljük le.
A vajat egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel, utána dobjuk rá a főtt tésztát, arra szórjuk rá a reszelt sajtot, kevergessük, míg a sajt megolvad. Ha szükséges, a tészta főzővizéből is adjunk hozzá.
Az ételt fűszerezzük frissen őrölt borssal és sóval.
Fotó: Getty Images