Sajtos tészta úgy, ahogy az olaszok szeretik: 10 perces receptet mutatunk

2
Nyomtatás
ostcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A lenyűgöző, sajtban gazdag fogás tökéletes választás hétköznap esti vacsorának, pillanatok alatt elkészítheted.

A Rómából származó tésztaétel hagyományosan Pecorino Romano sajttal megszórva készül, jó sok frissen őrölt fekete borssal meghintve. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, szerethető finomság, melyet érdemes saját ízlésre szabni. Sajtból válassz olyat, ami neked szimpatikus, akár még keverheted is őket. Tészta terén is változtathatsz, érdemes gnocchival is kipróbálni. 

Ha túl unalmasnak véled, adj hozzá a tálalásnál chilipelyhet, úgy pikánsabb lesz a zamata. Az olasz sajtos tésztához remekül illik a zöldsaláta, de grillezett csirkemellet is kínálhatsz mellé.

Olasz sajtos tészta

ostct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta (spagetti)
  • só ízlés szerint
  • 3 evőkanál vaj
  • 200 g sajt
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson írtak szerint bő, sós vízben főzzük ki. 

A tészta főzővizéből 150-200 ml-t tegyünk félre.

A sajtot reszeljük le.

A vajat egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel, utána dobjuk rá a főtt tésztát, arra szórjuk rá a reszelt sajtot, kevergessük, míg a sajt megolvad. Ha szükséges, a tészta főzővizéből is adjunk hozzá.

Az ételt fűszerezzük frissen őrölt borssal és sóval.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon