
Sajtos tészta úgy, ahogy az olaszok szeretik: 10 perces receptet mutatunk

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Görögdinnyés margarita: üde, nyári koktélt mutatunk

Mennyei bruschetta otthon: édes, érett paradicsomból a legfinomabb

Hűsítő citromos fagyi 3 hozzávalóból: gép nélkül készül

Frissítő uborkasaláta joghurttal: a legjobb kánikularecept

Paradicsomos töltött paprika jó kaprosan: bulgurral is kipróbálhatod
A lenyűgöző, sajtban gazdag fogás tökéletes választás hétköznap esti vacsorának, pillanatok alatt elkészítheted.
A Rómából származó tésztaétel hagyományosan Pecorino Romano sajttal megszórva készül, jó sok frissen őrölt fekete borssal meghintve. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, szerethető finomság, melyet érdemes saját ízlésre szabni. Sajtból válassz olyat, ami neked szimpatikus, akár még keverheted is őket. Tészta terén is változtathatsz, érdemes gnocchival is kipróbálni.
Ha túl unalmasnak véled, adj hozzá a tálalásnál chilipelyhet, úgy pikánsabb lesz a zamata. Az olasz sajtos tésztához remekül illik a zöldsaláta, de grillezett csirkemellet is kínálhatsz mellé.
Olasz sajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 400 g tészta (spagetti)
- só ízlés szerint
- 3 evőkanál vaj
- 200 g sajt
- őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint bő, sós vízben főzzük ki.
A tészta főzővizéből 150-200 ml-t tegyünk félre.
A sajtot reszeljük le.
A vajat egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel, utána dobjuk rá a főtt tésztát, arra szórjuk rá a reszelt sajtot, kevergessük, míg a sajt megolvad. Ha szükséges, a tészta főzővizéből is adjunk hozzá.
Az ételt fűszerezzük frissen őrölt borssal és sóval.
Fotó: Getty Images