Lila hagymás, fetás paradicsomsaláta: az öntettől lesz különösen finom
Hozd ki a legtöbbet a paradicsomsalátából! Néhány egyszerű hozzávalótól fantasztikus lesz.
A saláták minden étkezést kicsit izgalmasabbá tesznek, sőt, ha csak ezzel kíséred a húsételt vagy a halat, akkor még diétás fogást is kapsz. A tavaszi friss zöldségek zamata semmihez sem fogható, ezeket nem is érdemes elnyomni valamilyen erőteljes öntettel, egy sima balzsamecetes vagy olívaolajos dresszing is tökéletesen megfelel.
A hagyományos saláták közül a paradicsomsaláta a nagy kedvenc, egy kevés lila hagymával tökéletes párost alkotnak. Ha még tartalmasabban szeretnéd elkészíteni, akkor keverj hozzá uborkát, úgy lesz tökéletes az összhang.
Az uborkát és a paradicsomot vágjuk tetszőleges kockákra, de ne legyenek túl nagyok. A hagymát vágjuk vékonyabb csíkokra.
Egy kisebb tálban keverjük össze a vörösborecetet és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Forgassuk össze a zöldségekkel.
Tegyük hűtőbe tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt hintsünk rá bazsalikomleveleket.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu