Egyszerű lilahagymás paradicsomsaláta: sültek mellé a legjobb kísérő

37585331 2868545 5e915c9d06e36c675e087e684691d1f9 wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az intenzív zamatú saláta édes, lédús paradicsommal, jéghideg öntettel készítve a legfinomabb.

Ahány ház, annyi szokás, minden családban megvannak a hagyományos kedvencek, amelyeket mindig ugyanúgy készítenek el, nem érdemes változtatni rajtuk. Nálunk a paradicsomsaláta ilyen, sültek vagy rántott hús mellé kötelező.

Az ízletes saláta titka, hogy mindig kiváló minőségű, édes, lédús paradicsomot kell használni, amely jéghideg öntettel készítve csodálatos. A dresszing nagyon egyszerűen készül, 1 bögre (2,5 deciliter) hideg vízben kell elkeverni a cukrot és az ecetet, majd hidegen a paradicsomra önteni. Ha van rá lehetőséged, akkor forgass egy kis zöldet is a salátába, úgy sokkal szebb és finomabb is lesz. A zöld lehet petrezselyem vagy bazsalikom, de ezek nélkül is isteni a paradicsomsaláta.

Lilahagymás paradicsomsaláta

37585347 1b4df09aa54a53f3d780e75c565c4d9b wm

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dekagramm paradicsom
  • 2 darab lilahagyma
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 bögre víz (hideg)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A hideg vízbe keverjük bele a cukrot, sót, borsot és az ecetet, majd fedjük le és 1-2 órára tegyük hűtőbe.

A megmosott paradicsomokat vágjuk fel tetszőleges karikákra, kockákra vagy cikkelyekre, majd helyezzük salátástálba.

A lilahagymát finomra vágva adjuk a paradicsomhoz, végül pedig öntsük rá a hideg öntetet és az olívaolajat, keverjük egybe a salátát, fogyasztásig lefedve tároljuk a hűtőben. Minél hidegebb, annál finomabb!

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük