
Pikáns mustármártás: húsok pácolásához is tökéletes, de hot dogba is remek

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
A pikáns mártást bátran fogyaszthatjuk sült húsokra öntve, de még hot dogra is kerülhet.
Az erőteljes zamatú mustár megosztja az embereket, van, aki szereti, és van, aki nem rajong érte. Felhasználása sem túl kreatív, nálam egy időben csak azért volt mustár otthon, hogy a főtt vagy sült virsli mellé jó lesz majd, hátha valaki azt kívánja meg hozzá. A családom nem a mustár szeretetéről híres, egyedül apukámnak nincs vele baja, a jobb minőségű dijonit élteti, gyakran húsokat is pácol vele. Hogy bebizonyítsa mennyire nem unalmas a mustár, készített már vele pazar lakomát.
A mustármártásban az a legjobb, hogy nem csak kész sültekre vagy hot dogra lehet csorgatni, húsokat is pácolhatunk vele. Sokkal karakteresebb, puhább lesz az így készült sült.
Pikáns mustármártás

Hozzávalók 1 adaghoz
- 2 dekagramm vaj
- 1 fej hagyma
- 1 deciliter fehérbor
- 3 deciliter alaplé (marha, csirke, zöldség)
- 1 deciliter tejszín
- 2 evőkanál mustár (dijoni)
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, majd a finomra vágott hagymát beletesszük és üvegesre pároljuk, ezután felöntjük a borral, az edény aljáról felkaparjuk a vajat, majd felöntjük az alaplével (ha nincs alaplé, ugyanannyi vizet és házi ételízesítő kockát használjunk), kis lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Utána felöntjük a tejszínnel, 2-3 percig főzzük, utána a mustárt is belekeverjük, sóval és borssal ízesítjük, tálalás előtt felmelegítjük.
Fotó: Getty Images