Izgalmas, fűszeres quinoa-saláta répával – Húsok mellé tökéletes köret

quinoa saláta répával cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ideje, hogy megismerkedj ezzel a szuper maggal, a quinoával, amelyet nagyon sokoldalúan tudsz felhasználni, többek közt salátának.

Igazi tavaszi salátát tudsz összedobni néhány hozzávalóból úgy, hogy az szuperegészséges és még nagyon finom is legyen. Ha eddig nem ismerted a quinoát, akkor ideje kipróbálnod, mert teljes értékű fehérjeforrás, amit rizs helyett is nyugodtan fogyaszthatsz, de saláta-alapanyagnak is kiváló.

Ezzel a módszerrel tudod elkészíteni, utána zöldségekkel dúsíthatod. Készítheted kicsit megpirítva, ahogy ezt a tojásos-zöldséges változatot, de salátának is szeretni fogod. A lényeg, hogy minél több idényzöldséggel pakold meg. 

Quinoa-saláta répával

quinoa saláta répával recept

Hozzávalók 4 adaghoz

Saláta:

  • 130 gramm quinoa
  • 500 milliliter víz
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 teáskanál római kömény
  • 0.5 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 2 szál sárgarépa
  • 6 darab koktélparadicsom
  • 0.5 csomag spárga (zöld)
  • 100 gramm brokkoli

Öntet:

  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 0.5 darab citrom leve
  • 1 kávéskanál
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A quinoát öblítsük le hideg vízzel. Tegyük egy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Adjuk hozzá a füstölt pirospaprikát, a római köményt, sózzuk ízlés szerint. Utóbbi el is hagyható. Takarjuk le, alacsony lángon főzzük 15 percig. Vegyük le a tűzhelyről, majd hagyjuk további 5 percet letakarva, hogy minden nedvességet magába szívjon. 

Amíg a quinoa fő, mossuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket. Ha a quinoa megfőtt, forgassuk egybe a zöldségekkel. 

Egy kisebb tálban készítsük el az öntetet, majd öntsük a salátára. Hagyjuk állni fél órát, hogy az ízek összeérjenek. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük