Krémes chiapuding házi eperszósszal: reggeli és desszert is egyben

Nyomtatás
Chiapuding-eperszosszal-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Dobd fel az egyszerű chiapudingot frissen készített házi eperszósszal: finom reggeli és egészséges desszert is egyben.

A chiapuding az egyik legjobb választás, ha egészséges édes reggelire vágysz. A chiamag ugyanis amellett, hogy szuper omega-3 forrás, nagyon sok rostot és vitamint tartalmaz, amelyek segítenek beindítani a napot.

Ez a változat több szempontból is különleges. Egyrészt a puding kókusztejjel készül, amitől nemcsak karakteresebb lesz az íze, de az állaga is krémesebbé válik. Emellett házi eperszósz is kerül a tetejére, így a nyári hangulat garantált.

Chiapuding eperszósszal

Chiapuding-eperszosszal

Hozzávalók 2 személyre

A chiapudinghoz:

  • 4 ek chiamag
  • 300 ml konzerves kókusztej vagy más növényi ital
  • 3 ek juharszirup
  • 1 tk vaníliakivonat

Az eperszószhoz:

  • 200 g friss eper megtisztítva, negyedekbe vágva
  • 2 ek juharszirup
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A chiapudinghoz keverjük össze a hozzávalókat, majd kanalazzuk két közepes pohárba. Tegyük hűtőbe, és 2-3 órát (vagy egy egész éjszakát) pihentessük.

Közben készítsük el az eperszószt. Ehhez tegyük a feldarabolt epret, a juharszirupot és sót egy kisebb edénybe, és alacsony hőfokon forraljuk fel. Főzzük 2-3 percig, majd ha az eperdarabok megpuhultak, vegyük le a tűzről. Villával zúzzuk össze, és hagyjuk kihűlni.

A chiapudingot fogyasztás előtt keverjük át, és kanalazzuk a tetejére az eperszószt. A maradékot hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon