Színes és isteni saláta szőlővel és sajttal: pillanatok alatt összedobhatod

7
Nyomtatás
szscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szőlő sok színben és fajtában lelhető fel, van, amelyik bornak való, míg másból csemegézni érdemes, de süteményekbe és izgalmas salátákba is kerülhet.

A lédús gyümölcs tele van vitaminnal, de nem csak a húsa, a héjában és a magjában is találhatók antioxidánsok és ásványi anyagok. A szőlő nem utóérő gyümölcs, ha savanyúan szedik le, akkor az íze később sem változik már.

Az ősz nagy kedvence magában falatozva a legfinomabb, de sütésnél és főzésnél is hasznát veheted, dióval és sajttal remek párost alkotnak. Pakolhatod izgalmas salátákba, majonézesbe, zöldségekkel és sajttal dúsított változatokba, de más gyümölcsökkel is összekeverheted.

Mivel a szőlőhöz remekül illik a sajt, érdemes többfélével keverni. Zöldek közül csak a rukkola kap szerepet az alábbi salátában, de a boltban kapható salátamixszel is tökéletes lesz. Készíthetsz hozzá vinaigrette-et is, ehhez 6-8 evőkanál olívaolajat keverj össze 1 citrom facsart levével, sóval, borssal, majd tálalásnál csorgasd a tetejére, forgasd vele össze.

Sajtos szőlősaláta

szsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dekagramm szőlő
  • 15 dekagramm camembert
  • 10 dekagramm kéksajt, kecskesajt vagy feta
  • 4 marék rukkola
Recept idők

Elkészítés:

A rukkolát mossuk meg.

A szőlőt is mossuk meg (félbe is vághatjuk), majd forgassuk egybe a rukkolával.

A sajtokat vágjuk fel tetszőlegesen, majd adjuk a szőlős, rukkolás keverékhez.

Aki szeretné, a fentebb leírt vinaigrette-tel kínálja.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon