Villámgyors quesadilla sajttal és sonkával töltve – Melegszendvicssütőben is készülhet
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A sima melegszendvicsnél egy fokkal izgalmasabb gyorsétel a quesadilla, a feltéteket kenyér helyett tortillalapra pakolják.
A sajtos-sonkás melegszendvicset mindenki szereti, nálunk a vacsorák és a szikkadt kenyerek/kiflik vagy zsömlék megmentője. Salátával kínálva akár könnyed ebéd is lehet, de reggelire is tökéletes. A mexikói konyha egyik kedvence a tortilla, a lapkenyér, amely csak egy vékony tészta, viszont remekül pirítható és süthető. Ebbe kerülhet a sonkától a csirkehúsig bármi, sok olvadt sajttal és ízlés szerint csípős szósszal szervírozva.
A tortilla mellé nagyon jól illenek az olyan mártogatósok, mint a guacamole vagy a salsa. Érdemes kétféle sajttal megtölteni, egy kevésbé hangsúlyossal, mint a mozzarella, és egy zsírosabbal, mint a cheddar. Nem lesz vele sokkal több munkád akkor sem, ha házi tortillával sütöd.
Sütheted húsmentesen is, ez esetben mehet bele vörösbab, amely amúgy is népszerű a mexikói konyhában, elég csak a chili con carnéra gondolnod, de tehetsz bele édeskrumplit is, úgy nemcsak tökéletes lesz az ízharmónia, hanem elképesztően laktató ételt is kapsz.
Sajttal és sonkával töltött quesadilla
Hozzávalók 8 adaghoz
- 8 darab tortillalap
- 8 szelet sonka
- 8 evőkanál kukorica
- 100 gramm mozzarella
- 100 gramm cheddar sajt
- 0.5 darab lime leve
- opcionális tabasco szósz
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A mozzarellát és a cheddart reszeljük le. A tortillalapok egyik felére fektessünk egy szelet sonkát. Tegyük rá a kukoricát, facsarjunk rá egy kevés limelevet, öntsünk rá ízlés szerint pár csepp tabascót. Szórjuk meg bőven sajttal. Hajtsuk rá a tortilla másik oldalát, nyomjuk össze.
Egy serpenyőt kenjünk ki olajjal, közepes lángon melegítsük. Tegyük bele a tortillalapot, várjunk, amíg kicsit megpirul és a sajt elkezd olvadni. Közben vegyünk elő egy tányért. Csúsztassuk rá a tányérra, fordítsuk meg, tegyük vissza és süssük meg a másik oldalát is.
Szendvicssütőben is süthetjük, akkor nem kell forgatni.
Fotó: Getty Images