Hogyan lesz a legfinomabb a tócsni? 4 tipp, hogy kívül ropogós, belül puha legyen
A tócsni sok néven ismert régi kedvenc, nem csak krumpliból érdemes elkészíteni, más zöldségből is mennyei lesz.
A tócsni vagy röszti hagyományosan krumpliból készül, de más zöldségekből is érdemes kipróbálni. Bármilyennel is dolgozz, a fűszereket ne sajnáld a masszából, sőt még sajt és sonka is izgalmassá teheti a finomságot.
A cukkinitócsni készítésénél mindig vedd figyelembe, hogy a zöldség semleges zamatú, mehet bele bátran fűszer. Remekül illik hozzá a fokhagyma, de kaporral is párosítható, ha szezonja van.
A tócsni akkor finom, ha jó ropogós, épp ezért bő olajban szokták sütni, de sütőben is elkészítheted leheletnyi olajjal. A megsült finomságot kínáld hűvös mártogatóssal vagy körettel. Érdemes belőle dupla adaggal gyártani, mert nagyon finom, az utolsó falat is el fog fogyni.
A megtisztított cukkinit toljuk le nagy lyukú reszelőn, majd sózzuk meg és hagyjuk állni 10 percet.
Miután letelt a 10 perc, a cukkini eresztett levét nyomkodjuk ki, és a zöldséget keverjük össze az összes többi hozzávalóval. Ha túl száraz, mehet hozzá egy pici a kinyomkodott léből.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, kenjünk rá leheletnyi olajat, majd a cukkinis masszát evőkanál vagy fagyiadagoló segítségével adagoljuk a papírra.
A cukkinit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe és 10-15 perc (sütőtől függően lehet néhány perccel több) alatt süssük aranybarnára. Félidőnél fordítsuk meg a cukkinitócsnikat.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu