Illatos őszi zöldségek és gyümölcsök sütőben sütve - Kakukkfüves mézben sülnek krémesre
Az alábbi recept bátran variálható, bármilyen zöldséggel vagy gyümölccsel el lehet készíteni, olyanokat válogass össze, amiket te és a család is szeret.
A sült zöldségek elkészítése nem nehéz feladat. A fogás szerény, ám egy kis fantáziával nagyon izgalmassá tehető, a fűszerezése sokféle módon történhet. Keverhetsz az olajba pikánsabb fűszereket, vagy mediterrán ízekkel is felruházhatod. A receptben írt zöldségek is bővíthetőek: adj hozzá brokkolit, padlizsánt, kelbimbót vagy bármi mást, amit jónak vélsz.
A sült zöldségek önmagukban is csodásak, de kerülhet melléjük valamilyen mártogatós vagy saláta, és persze sültek mellé is kínálhatók, nagyszerű köret! Na de mit lehet még kezdeni ezekkel a zöldségekkel? Miután szépen megpirultak, tejszínnel leturmixolhatod, majd tésztával egybeforgatva is kínálhatod, vagy egyszerűen krémlevesként.
Az összes zöldséget tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel tetszés szerint.
Az előkészített zöldségeket helyezzük tepsire.
Az olajhoz keverjük hozzá a sót, borsot, fűszerpaprikát és fokhagymát.
A fűszeres olajat csorgassuk a tepsire helyezett zöldségekre, forgassuk egybe, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre.
A sütési idő tovább is tarthat. Ez függ a sütőtől és attól, milyenre darabolod a zöldségeket. A méretesebb zöldségeknek több idő kell, hogy megpuhuljanak!
Fotó: Getty Images
@sobors.hu