Sütőben sült krokett zöldborsóval dúsítva: le is fagyaszthatod

zkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A nyári hangulatú krokett tökéletes köret, de nassolnivalóként is kínálhatod mártogatós mellé.

Ha nyár, akkor zöldborsó, melyből nem csak könnyű leves, főzelék vagy pörkölt készülhet, krokettként is érdemes kipróbálni.

A finomságot friss, mirelit vagy befőttes borsóból is el lehet készíteni, előbbi esetekben forrásban lévő vízben főzd meg a szemeket. A krokett masszáját izgalmasabbá teheted petrezselyemmel, tárkonnyal, chilivel vagy sonkakockákkal. Ha pedig a fagyasztót töltenéd fel vele, akkor a tetszőleges formára szabott kroketteket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tálcára, majd mehetnek a mélyhűtőbe 1 órára, utána légmentesen zárható zacskóba, így tárolva 2-3 hónapig elállnak.

Ha ropogósabbra készítenéd, ne sütőben, hanem bő olajban süsd a krokettet, de mielőtt a forró zsiradékba kerülne barnulni, forgasd pankomorzsába a hengereket. A ropogós falatok mellé ne felejts el valamilyen mártogatóst is kínálni, úgy még finomabbak.

Sütőben sült zöldborsókrokett

zkct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • só ízlés szerint
  • 12 dkg zöldborsó
  • 1 darab tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit tisztítsuk meg, vágjuk közepes méretű kockákra, majd bő, sós vízben főzzük puhára, utána szűrjük le, törjük össze villával, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A friss vagy mirelit zöldborsót dobjuk forrásban lévő vízbe, és főzzük 5 percig.

A kihűlt krumplihoz adjuk hozzá a tojást, lisztet, borsot és a borsót, utána dolgozzuk egybe a masszát.

A masszából formázzunk tetszőleges hengereket vagy pogácsákat, majd helyezzük őket olajjal lekent tepsire. A krokettek tetejét is kenjük meg olajjal, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre. A kroketteket bő olajban is aranybarnára lehet sütni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük