Friss és pikáns lilakáposzta-saláta: török stílusban készül

3
Nyomtatás
Torok-lilakaposzta-salata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezzel a friss és roppanós káposztasalátával a legtöbb ételt feldobhatod: egyszerű elkészíteni, kevés alapanyag kell hozzá, és még egészséges is!

Ez a káposztasaláta gyors, finom és egészséges, és nemcsak salátaként, de meleg időben akár köretként is fogyaszthatod. A török stílusú fogás kevés hozzávalóból készül, és ha van egy mandolinszeletelőd, akkor percek alatt összedobhatod.

Használd ropogós töltelékként kebabhoz, salátaként sültekhez, vagy akár dobd fel vele a grillezést. Ha pedig felturbóznád, akkor adj hozzá durvára darabolt, kissé megpirított diót vagy szezámmagot is.

Török lilakáposzta-saláta

Torok-lilakaposzta-salata

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g lila káposzta vékony csíkokra vágva
  • 0.5 tk
  • 1 fej lila hagyma vékonyan felszeletelve
  • 3 ek vörösborecet
  • 2 ek olívaolaj
  • 0.5 tk bors
  • 1 tk cukor
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 1 marék dió durvára darabolva (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát sózzuk le, 1-2 perc alatt alaposan gyúrjuk át, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze.

Akár azonnal is fogyaszthatjuk, de a legjobb, ha néhány órát vagy akár egész éjszakát a hűtőben pihentetjük. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon