Friss és pikáns lilakáposzta-saláta: török stílusban készül
Ezzel a friss és roppanós káposztasalátával a legtöbb ételt feldobhatod: egyszerű elkészíteni, kevés alapanyag kell hozzá, és még egészséges is!
Ez a káposztasaláta gyors, finom és egészséges, és nemcsak salátaként, de meleg időben akár köretként is fogyaszthatod. A török stílusú fogás kevés hozzávalóból készül, és ha van egy mandolinszeletelőd, akkor percek alatt összedobhatod.
Használd ropogós töltelékként kebabhoz, salátaként sültekhez, vagy akár dobd fel vele a grillezést. Ha pedig felturbóznád, akkor adj hozzá durvára darabolt, kissé megpirított diót vagy szezámmagot is.
Török lilakáposzta-saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g lila káposzta vékony csíkokra vágva
- 0.5 tk só
- 1 fej lila hagyma vékonyan felszeletelve
- 3 ek vörösborecet
- 2 ek olívaolaj
- 0.5 tk bors
- 1 tk cukor
- 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 1 marék dió durvára darabolva (opcionális)
Elkészítés:
A káposztát sózzuk le, 1-2 perc alatt alaposan gyúrjuk át, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze.
Akár azonnal is fogyaszthatjuk, de a legjobb, ha néhány órát vagy akár egész éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Ez is érdekelhet
-
2024-03-30 07:50:02
-
2023-12-22 10:32:01
-
2023-12-17 11:08:01
Címkék:
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!