Pirult csirkecombok sütőtökkel sütve – Tepsiben készül a laktató és egészséges ebéd
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A hús átveszi a zöldség zamatát, ha együtt sütöd őket, ráadásul sokkal omlósabb és puhább is lesz.
A sütőtök nagyon hálás és egészséges zöldség, egyszerűen, sütőben sütve is tökéletes. Az édes íze miatt sütemények tésztájába is gyúrhatod, kekszbe, pitébe vagy piskótaroládba. A belőle készült krémlevest sem lehet megunni. Ha sütsz egy adagot, és nem fogy el, másnap pürésítsd le, és kiváló tésztaszósz lesz belőle.
Ha pedig köretként szeretnéd enni, akkor az a legjobb, ha együtt sütöd valamilyen hússal, úgy az nem fog kiszáradni, és átveszik egymás ízét. Most combbal készült, de csirkemellel is tökéletes lesz, csak akkor kicsit több zsiradékkal kend meg.
Sütőtökkel sült csirkecombok
Hozzávalók 4 adaghoz
Alap:
- 4 darab csirkecomb (egész)
- 1 darab sütőtök (kisebb)
Máz:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál kömény (őrölt)
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 darab citrom leve
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
Elkészítés:
A csirkecombokat vágjuk ketté.
A fokhagymát nyomjuk össze, és keverjük össze a fűszerekkel, nyomjuk bele a citrom levét, öntsük hozzá az olívaolajat. Kenjük meg a páccal a csirkecombokat, hagyjuk állni a hűtőben 1-2 órát.
A sütőtököt daraboljuk fel tetszőleges nagyságúra, a magját távolítsuk el.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük egy tepsibe a csirkecombokat, fektessük melléjük a sütőtökdarabokat, majd fedjük le fóliával, és süssük 1 órát. 45 perc után vegyük le a fóliát, hogy szépen megpiruljon a teteje.
Fotó: Getty Images