Tartalmas szendvics tépett pulykahússal – Könnyedebb, mint a pulled pork
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A recept eredeti változata, vagyis a pulled pork omlós, szaftos tépett hús, amelyet körettel vagy szendvicsbe pakolva is ehetsz.
A tépett pulykát nemrég fedeztem fel egy áruház polcán, de úgy döntöttem, hogy inkább magam készítem el. Az eredeti recept, vagyis a pulled pork disznóhúsból készül, viszonylag időigényes, így ha gyorsabban szeretnél tálalni, akkor süsd szárnyasból. Az egyik megoldás, ha csirkecombfiléből készíted, amelyhez tálalj házi BBQ-szószt.
Ebben a receptben pulykát használtam, amely kicsit talán szárazabb, mint a csirke, így figyelj oda a szószra, érje mindenhol vastagon a húst. A pulled turkey-t salátával is eheted, de a legjobb, ha megpakolsz vele egy hamburgerbucit, amelyet akár házilag is elkészíthetsz. Ízlés szerint coleslaw-t is kínálhatsz hozzá.
Tépett pulykahúsos szendvics
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab pulykacomb
- 1 evőkanál chilipor
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint bors
- 1 fej lila hagyma
- 50 gramm barna cukor
- 110 milliliter ketchup
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál almaecet
Elkészítés:
A pulykacombokat vagdossuk be 3-4 centiméter mélyen, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Dörzsöljük be a chiliporral, a római köménnyel, egy teáskanál sóval és ízlés szerint borssal.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk apróra.
A ketchupot (elkészíthetjük házilag is), a cukrot, az ecetet és a mustárt keverjük össze a hagymával, és öntsük a húsra úgy, hogy a hézagokba is jusson. Nem baj, ha lecsurog.
Süssük a pulykát 45-50 percig, amíg leválik a hús a csontról. Szedjük egy tálba, és 2 villával húzzuk szét szálaira.
Fotó: Getty Images