Krémes krumplisaláta majonéz nélkül: kaporral, mustárral ízesítsd
Épp olyan krémes, mint a klasszikus krumplisaláta, azonban sokkal jobban jársz vele, hiszen a majonéz elkészítésével sem kell bajlódnod.
A majonézes krumplisaláta receptje szinte mindenki tarsolyában ott lapul valamilyen formában, ami nem is véletlen: kiadós, ízletes és kevés munkát igénylő köret. Ha pedig a régi receptedet feldobnád néhány - krumplisaláták esetében - nem annyira szokványos hozzávalóval, akkor a torma és a mustár párosát hívd segítségül.
A torma a legjobb, ha friss, lereszelt formában kerül az öntetbe, hiszen úgy a legintenzívebb az íze. Az sem tragédia, ha csak üveges reszelt tormát tudsz beszerezni, annál alább viszont ne add: csemege tormával nem lesz annyira ütős a végeredmény. Ehhez jön a mustár, ami pedig méginkább különlegessé teszi az összhatást, az a reszelt citromhéj. A desszertek mellett ugyanis sós ételekhez is jól passzol.
A krumpit tegyük enyhén sós vízbe, és fedő alatt, alacsony hőfokon 45-50 perc alatt főzzük puhára. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hámozzuk meg, és daraboljuk közepes kockákra.
Közben készítsük el az öntetet. Egy közepes tálban keverjük össze az összes többi hozzávalót, majd kanalazzuk a krumplira, és alaposan forgassuk össze. Óvatosan dolgozzunk, hogy a krumplidarabokat ne törjük össze.
Akár azonnal fogyaszthatjuk, de a legjobb, ha 2-3 órára hűtőbe tesszük: jobban összeérnek az ízek.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu