
7 izgalmas köret krumpliból: tepsis, töltött, rakott is van közte
A hagyományos püré és az olajban sült krumpli mellett próbálj ki új köreteket is! Csupa izgalmas, ínyenc variációt mutatunk.
A héjában sült sajtos krumpli biztosan nem okoz csalódást: a belseje krémesre puhul, a tetejére pedig lágy sajt olvad, amely a sütés utolsó perceiben aranybarnára pirul. A recept vegán, így a hozzávalók közt növényi sajt szerepel, azonban ha számodra nem okoz gondot a fogyasztása, akkor helyettesítsd hagyományos sajttal.
Az elkészítése nem is lehetne egyszerűbb. Mindössze annyi vele a dolgod, hogy a krumplit megmosod, szárazra törlöd, bevagdosod a héját és megsütöd. Amikor pedig már puha a belseje, akkor rászórod a sajtot, és pár percre visszateszed a sütőbe, hogy egy kis színt kapjon.
A krumplikat mossuk meg, töröljük szárazra, és egy éles késsel kereszt alakban vagdossuk be a héjukat. Dörzsöljük be őket olívaolajjal, és vágással felfele helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és mérettől függően 40-45 perc alatt süssük őket puhára. Vegyük ki a sütőből, egy villával kissé lazítsuk fel a belsejüket, sózzuk meg, és szórjuk rájuk a reszelt sajtot.
Tegyük vissza a sütőbe, és ha van, kapcsoljuk be a felső légkeverést, és 5 perc alatt pirítsuk meg a sajtot. Vegyük ki, néhány percig hagyjuk hűlni, majd még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu