
Vegán csokoládépuding selymes kókusztejjel: minimális hozzáadott cukorral készül

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, sütés nélküli csokoládés pohárdesszert, ami garantáltan elcsábítja az édesszájúakat.
Izmosan csokis pohárkrém, pár perces manna. Örömtelien kevés hozzáadott cukorral készül, hála érte a datolyának. Viszont mégsem érződik benne a gyümölcs íze, mert annyira csokis, hogy a datolya szinte szóhoz sem jut.
Kevésnyi fahéj is hozzájárul a varázslatos pohároshoz. Kókusszal tálalva izgalmas desszert, de nélküle is kísértésbe hozó, kanalas lélekgyógyszer.

Stahl Judit receptjeiből egy ország főz-süt majdnem két évtizede. Aztán jöttek sorban a kérdések: lehet-e GLUTÉN, TEJ és TOJÁS nélkül ugyanolyan finom, ínycsiklandó zamatokat elérni? Íme! A szabály az első perctől kezdve egyértelmű volt: csak semmi kompromisszum az ízekben. A könyv végén pedig Judit hasznos információi olvashatóak a táplálkozástan legkorszerűbb eredményeire támaszkodva. Feketén-fehéren, divatoktól (is) mentesen.
Vegán csokoládépuding

Hozzávalók 4 személyre
- 15 dekagramm magozott aszalt datolya
- 8 dekagramm gluténmentes vegán étcsokoládékrém
- 2 evőkanál nádcukor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 darab kókusztejkonzerv (400 ml)
- kevés kókuszchips
Elkészítés:
A datolyát darabkákra vágjuk, majd a csokoládékrémmel, a nádcukorral, a kakaóval, a fahéjjal és ½ dl kókusztejjel együtt összepürésítjük egy késes robotgépben. Hozzáadjuk a többi kókusztejet, és ezzel együtt simára turmixoljuk.
Az egészet átöntjük egy kis edénybe, és mérsékelt tűzön kevergetve felmelegítjük, hogy a kókusztej zsiradéka teljesen felolvadjon. Ha kész, levesszük a tűzről, és megvárjuk, amíg kihűl.
A csokis keveréket szétosztjuk 4 db üvegtálkában, és megszórjuk natúr kókuszchipsszel. Tálalásig a hűtőben tartjuk.
Fotó: Körmendi Imre