Sűrű, fűszeres céklakrémleves gyömbérrel: erősíti az immunrendszert, és nagyon finom
Ezt a selymes, zamatos céklakrémlevest a klasszikus borscs ihlette. Ám az elkészítése sokkal gyorsabb és egyszerűbb.
Céklából sokféle köret, leves és akár savanyúság is készülhet, azonban földes, markáns íze miatt nem jut eszünkbe nyersen fogyasztani. Vitamintartalma túlnyomó részét azonban hőkezelés során elveszíti, így bár elfogyaszthatod az értékes rostokat és ásványi anyagokat, a nyers változattal jobban jársz.
Most a klasszikusnak számító cékla-répa-alma ivólé felturbózott változatát készítheted el, amely nemcsak hidegebb időkben vagy náthaszezonban jön jól, de bármikor, amikor az immunrendszeredet erősítenéd. Mindössze egy gyümölcscentrifugára van szükséged, és már készülhetnek is a jobbnál jobb italok!
Ha nincs gyümölcscentrifugád, akkor turmixgépben is pürésítheted a hozzávalókat. Így egy rostban gazdag smoothie lesz az eredmény.
Mossuk meg az alapanyagokat, a céklát, a répát és a gyömbért hámozzuk meg, és az almával együtt daraboljuk fel.
A narancs kivételével centrifugáljunk le mindent egy gyümölcscentrifugán, majd facsarjuk a lébe a narancsot is.
Narancs helyett lime-ot, citromot vagy grépfrútot is használhatunk, ezekből viszont kevesebb is elég.
Egy csipet fahéjjal még jobb lesz az összhatás!
A legjobb azonnal fogyasztani, de 2 napig a hűtőben is eláll.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu