Vitaminokban gazdag, zelleres almasaláta: sültek mellé tökéletes lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Filléres, egészséges és 10 perc alatt összedobható a zelleres almasaláta, amelyhez még dresszing sem szükséges, hogy finom legyen.
Ha az egészséges táplálkozás híve vagy, akkor ezt az egyszerű, de annál ízletesebb és vitaminokban gazdag receptet neked találták ki. Csupán két alapanyagra lesz szükséged, zellergumóra és almára, együtt roppannak a salátában, amit önmagában is élvezet fogyasztani, de sült és rántott húsok mellé is tökéletesen illik. A zelleres almasaláta dresszing nélkül is finom, ha azonban még emlékezetesebbé szeretnéd tenni, akkor egy egyszerű öntettel sokat dobhatsz rajta.
Majonézes dresszingtől mennyei lesz
Nem kötelező mellé öntetet kínálni, de sokkal különlegesebbé és ízletesebbé teszi az egyszerű salátát. Az a legjobb, ha a dresszing egyszerű, 3 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár és 1 darab citrom facsart levét keverd egybe, majd forgasd bele a zellert és az almát. Az öntettel készült salátát hűtőben kell tárolni tálalásig, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni.
Zelleres almasaláta
Hozzávalók 2 személyre
- 1 darab zellergumó
- 2 darab alma
Elkészítés:
A zellergumót pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk vékony hasábokra vagy reszeljük le.
A megtisztított almát vágjuk vékony szeletekre és forgassuk egybe a zellerrel, ha pedig szeretnénk, dresszinggel is el lehet készíteni a salátát.
Fotó: Getty Images