Sütőben sült, zöldfűszeres fasírt: sertéshúsból készítsd
Minimális munkával készül ez a fasírt, mégis az egyik legfinomabb! Kezdőként is bátran állj neki, nem lehet elrontani!
Ez a szaftos és ízletes sertésfasírt pár könnyen beszerezhető hozzávalóból, sok-sok fűszerrel készül. A lelke a hagyma, a petrezselyem és az oregánó, de mással is feldobtuk az alapot.
A fasírt sülhet nyárson és anélkül is: ha sütőben sütöd, ahogy alább olvashatod, nyugodtan elhagyhatod a nyársat, hengerek helyett pedig golyókat is formázhatsz; ha viszont grillre dobnád, érdemes használni. Akár serpenyőben is megsütheted, ebben az esetben önts alá egy kevés olajat is.
Zöldfűszeres fasírt
Hozzávalók 8 adaghoz
- 500 g darált sertéshús
- 60 g zsemlemorzsa
- 1 kis fej lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2 tk őrölt oregánó
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk só
- 0.5 tk bors
- 0.5 tk chilipehely
Elkészítés:
Nem kötelező nyárson sütni, de ha így tennénk, áztassuk be a fanyársakat 20-30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A hagymákat pucoljuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, dobjuk egy aprítógépbe a petrezselyemmel együtt. Addig dolgoztassuk a gépet, míg egy krémes pasztát nem kapunk.
Keverjünk össze egy tálban minden hozzávalót, gyúrjuk össze alaposan.
Osszuk szét a masszát 8 részre, majd készítsünk belőlük hengereket: a nyárs köré is nyomkodhatjuk a masszát, úgy könnyebb megformázni.
Az elkészült nyársakat tegyük az előkészített tepsibe, majd toljuk a sütőbe 18-22 percre, vagy míg a hús belső hőmérséklete el nem éri a 70 fokot.
-
2024-04-21 10:16:01
-
2024-03-28 10:32:01
-
2024-02-10 09:28:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!