Jól kenhető medvehagymás tojáskrém: eteti magát, olyan finom
A pompás tojáskrém medvehagymával dúsítva készül, az íze kicsit pikáns, a textúrája nagyon krémes, pékárura is kenhető.
Ha még nem tudod, mit tegyél a húsvéti asztalra, mutatunk egy szuper receptet! Ez az egyben sült fasírt nagyon mutatós a főtt tojásnak köszönhetően, ráadásul nem nehéz elkészíteni. Nagy előnye még, hogy másnap is ugyanolyan finom, egy hidegtálon is érdemes neki helyet szánni.
Darált húsból többfélét is használhatsz, de marhával és sertéssel lesz a legfinomabb, vegyesen akár. Ha szárazabb hússal, pl. pulykával vagy csirkével dolgozol, akkor a fasírtot borítsd be baconszeletekkel, mielőtt a sütőbe tolod, úgy biztosan szaftos marad.
Bár mi most csak alapízesítőkkel fűszereztük, ha szeretnéd, akár fűszerpaprikát, chilit, friss zöldfűszereket is keverhetsz a masszába.
A hagymákat tisztítsuk meg, vágjuk finomra. Egy kevés olajon dinszteljük őket puhára 5-6 perc alatt.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Egy nagy tálban keverjük össze a nyers tojásokat, sót, borsot, fokhagymaport, dinsztelt hagymákat, sűrített paradicsomot. Adjuk hozzá a darált húst és a zsemlemorzsát, dolgozzuk egybe a masszát.
Egy kenyérsütő formát béleljünk ki folpackkal, majd nyomkodjuk bele a húsos massza felét, hogy egy téglalapot kapjunk. A megformázott húst emeljük ki a formából a folpack segítségével, tegyük egy vágódeszkára. A főtt tojásokat sorban, hosszában helyezzük a darált hús közepére, hogy végigérje. A maradék húsos masszát borítsuk a főtt tojásokra, fedjük be vele, töltsük ki a lukakat, formázzunk belőle egy hengert.
A megformázott fasírtot tegyük egy kiolajozott kenyérsütő formába vagy tepsibe, kenjük le az oldalát és a tetejét egy kevés olajjal.
Toljuk a sütőbe 50-60 percre, vagy míg a hús teljesen átsül. Hagyjuk 10 percig hűlni, mielőtt szeletelnénk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu