Zabpehellyel dúsított csirkefasírt: leheletnyi olajon pirul

Csirkefasírt zabpehellyel cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ínycsiklandó fasírt izgalmas fűszerekkel megbolondítva készül, ezektől lesz különleges, kicsit sem hétköznapi.

A csirkefasírt szaftos és nagyon ízletes, nem szokványos ízesítőkkel készül, mint amilyen a gyömbér, a szójaszósz vagy a Worcestershire-szósz. A húsmasszába finomra darált zabpehely is kerül, de helyette akár zsemlemorzsát is használhatsz.

A különleges fasírt bármilyen körettel jól működik, és még szendvics is készülhet belőle. Szendvics formájában érdemes házi pékáruba pakolni a húslabdákat: próbáld ki például ezzel a vietnámi bagettel, sok zöldséggel gazdagítva.

Így sütheted

A fasírt sütőbe tolva pirul, de forró levegős sütőben is elkészítheted 200-220 fokon 20-25 perc alatt. A finomság serpenyőben is süthető. Ha nem kerül a húsgolyókra zsemlemorzsa, akkor leheletnyi olajon piruljon, ha pedig zsemlemorzsával készül, akkor bő olajban is sülhet.  

Csirkefasírt zabpehellyel

Csirkefasírt zabpehellyel ct

Hozzávalók 35 darabhoz

  • 1 fej vöröshagyma
  • 70 dkg darált csirkehús
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kis darab reszelt gyömbér
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 2 darab tojás
  • 150 g zabpehely (darált)
  • zsemlemorzsa a forgatáshoz szükség szerint
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk finomra. A darált húshoz keverjük hozzá a sót, borsot, fokhagymát, hagymát, fűszerpaprikát, gyömbért, szójaszószt, Worcestershire-szószt, tojást és a zabpelyhet.

A bekevert masszából formázzunk tetszőleges golyókat, majd a húslabdákat forgassuk meg zsemlemorzsában. Sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsire, fújjuk le olajjal, majd toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre. (Félidőnél fordítsuk meg őket.)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük