Zabpehellyel dúsított csirkefasírt: leheletnyi olajon pirul
Az ínycsiklandó fasírt izgalmas fűszerekkel megbolondítva készül, ezektől lesz különleges, kicsit sem hétköznapi.
A csirkefasírt szaftos és nagyon ízletes, nem szokványos ízesítőkkel készül, mint amilyen a gyömbér, a szójaszósz vagy a Worcestershire-szósz. A húsmasszába finomra darált zabpehely is kerül, de helyette akár zsemlemorzsát is használhatsz.
A különleges fasírt bármilyen körettel jól működik, és még szendvics is készülhet belőle. Szendvics formájában érdemes házi pékáruba pakolni a húslabdákat: próbáld ki például ezzel a vietnámi bagettel, sok zöldséggel gazdagítva.
Így sütheted
A fasírt sütőbe tolva pirul, de forró levegős sütőben is elkészítheted 200-220 fokon 20-25 perc alatt. A finomság serpenyőben is süthető. Ha nem kerül a húsgolyókra zsemlemorzsa, akkor leheletnyi olajon piruljon, ha pedig zsemlemorzsával készül, akkor bő olajban is sülhet.
Csirkefasírt zabpehellyel
Hozzávalók 35 darabhoz
- 1 fej vöröshagyma
- 70 dkg darált csirkehús
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 kis darab reszelt gyömbér
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál Worcestershire-szósz
- 2 darab tojás
- 150 g zabpehely (darált)
- zsemlemorzsa a forgatáshoz szükség szerint
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymát vágjuk finomra. A darált húshoz keverjük hozzá a sót, borsot, fokhagymát, hagymát, fűszerpaprikát, gyömbért, szójaszószt, Worcestershire-szószt, tojást és a zabpelyhet.
A bekevert masszából formázzunk tetszőleges golyókat, majd a húslabdákat forgassuk meg zsemlemorzsában. Sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsire, fújjuk le olajjal, majd toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre. (Félidőnél fordítsuk meg őket.)
-
2024-04-18 07:32:01
-
2024-02-28 07:32:01
-
2024-02-27 08:52:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!