Szaftos, fokhagymás sült tarja: az omlós hús a körettel együtt készül
A kiadós, szaftos magyaros étel egyszerűen készül, csak pakold tepsire a hozzávalókat, aztán told a sütőbe pirulni.
Az ízletes fogás sertéstarjából vagy karajból készül: a fűszeres hús elősütés után kerül tepsire, a tetejére paradicsom és sok sajt kerül, így sül szép pirosra. A hús fűszerezését érdemes ízlés szerint alakítani. Fokhagyma-granulátum helyett fokhagymagerezdeket is használhatsz, a Cayenne-nel pedig vigyázz, aki nem szereti a csípősebb ízeket, óvatosan szórja a húsra.
A hússzeleteket sütő helyett forró levegős gépben is elkészítheted. A készüléken én 180-200 fokon szoktam sütni 30-40 percig. A legtöbb gép félidőnél jelez, így ha úgy ítéled, megsült a hús, akkor kevesebb idő is elég neki. A kész sült mellé kínálj krumplis köretet és salátát!
A húst kicsit klopfoljuk ki, majd sóval, borssal, fokhagymával és Cayenne-borssal fűszerezzük mindkét oldalát.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral és kenjük meg egy kevés olajjal.
Hevítsünk egy kevés olajat egy magas falú serpenyőben, majd az előkészített húst süssük oldalanként 3-4 percig. Ezután a húst sorakoztassuk az előkészített tepsire.
A hússzeletek tetejére karikázzunk paradicsomot és szórjuk meg sajttal.
A húst toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 25-30 percig. (A sütési időnél érdemes számításba venni a sütőt és a hússzeletek vastagságát. A fél szemünk legyen a sütőn, ha nagyon barnul a hús tetején a sajt, akkor kevesebb idő is elég neki.)
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!