Szaftos, paradicsommal és sajttal sült sertésszelet: egyszerű és laktató

Sertésszelet paradicsommal és sajttal sütve cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az omlósra sült sertésszelet kiadós finomság, melynek elkészítésével nincsen sok munka, ezért hétköznap vacsorára is összedobhatod.

Az ízletes fogás sertéstarjából vagy karajból készül: a fűszeres hús elősütés után kerül tepsire, a tetejére paradicsom és sok sajt kerül, így sül szép pirosra. A hús fűszerezését érdemes ízlés szerint alakítani. Fokhagyma-granulátum helyett fokhagymagerezdeket is használhatsz, a Cayenne-nel pedig vigyázz, aki nem szereti a csípősebb ízeket, óvatosan szórja a húsra.

Így is lehet

A hússzeleteket sütő helyett forró levegős gépben is elkészítheted. A készüléken én 180-200 fokon szoktam sütni 30-40 percig. A legtöbb gép félidőnél jelez, így ha úgy ítéled, megsült a hús, akkor kevesebb idő is elég neki. A kész sült mellé kínálj krumplis köretet és salátát!

Sertésszelet paradicsommal és sajttal sütve

Sertésszelet paradicsommal és sajttal sütve ct

Hozzávalók 6 szelethez

  • 6 szelet sertéstarja vagy -karaj
  • só és bors ízlés szerint
  • fokhagyma-granulátum ízlés szerint
  • cayenne-bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 4 darab paradicsom
  • 15 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A húst kicsit klopfoljuk ki, majd sóval, borssal, fokhagymával és Cayenne-borssal fűszerezzük mindkét oldalát.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral és kenjük meg egy kevés olajjal.

Hevítsünk egy kevés olajat egy magas falú serpenyőben, majd az előkészített húst süssük oldalanként 3-4 percig. Ezután a húst sorakoztassuk az előkészített tepsire.

A hússzeletek tetejére karikázzunk paradicsomot és szórjuk meg sajttal.

A húst toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 25-30 percig. (A sütési időnél érdemes számításba venni a sütőt és a hússzeletek vastagságát. A fél szemünk legyen a sütőn, ha nagyon barnul a hús tetején a sajt, akkor kevesebb idő is elég neki.)

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük