Körtés mousse lett Budapest desszertje - Most hétvégén már meg is kóstolhatod

budapestdesszertje
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Harmadik alkalommal rendezték meg a Budapest desszertje versenyt, idén a körte volt a sütemények központi témája.

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetkezet által meghirdetett Budapest desszertje verseny célja a magyar cukrászati hagyományok és a hazai desszertek népszerűsítése, olyan édességeket szeretnének felvenni a cukrászdák állandó kínálatába, amelyek a lehető legszélesebb közönség tetszését tudják majd elnyerni.

A versenyt harmadik alkalommal rendezték meg, mint minden évben, idén is színvonalas alkotások, szinte műremekek születtek. A megjelenés mellett az ízt és az elkészíthetőséget is pontozták, vagyis olyan desszertet szerettek volna választani, amelyet otthoni körülmények között is viszonylag egyszerűen össze lehet állítani.

Az is lényeges szempont volt, hogy milyen alapanyagok kellenek hozzá, a zsűri a szezonális, a piacról is beszerezhető hozzávalókból készült desszerteket értékelte jobbnak. Idén a verseny a körte, mint alapanyag köré épült, minden egyes süteménynek ezt a gyümölcsöt kellett a középpontba állítania.

Az idei győztes

Az idei győztes a Szamos Marcipán egyik süteménye lett, a körtés karamell mousse, Nagy Péter cukrászmester alkotása. A desszert többféle textúra kombinációja: az alapja Sacher-torta, erre körtepürével töltött vanília mousse kerül, a tetejét pedig édes karamell koronázza meg. 

A Szent István Bazilika előtt megrendezett Édes Napok Édesség- és Csokoládéünnepen kóstolhatja meg először a nagyközönség az idei nyertes desszertet, de a 2018-as és 2019-es év győztes süteményei is képviseltetik magukat. Az ünnep péntektől vasárnapig tart, az eddigi tapasztalatok alapján minden évben több mint 3 ezer darabot értékesítettek a győztes süteményből.

Forrás: MTI.hu

Fotók: MTI/Soós Lajos

Ezt is szeretjük