Bulikellék mustra: csapos limonádés üveget hol vegyek, és mennyiért?
Íme a választék 750 Ft-tól 9 900 Ft-ig

Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az otthoni piknikek, grillezések, gyerekzsúrok, esküvők lassan elengedhetetlen kelléke lesz a csapos limonádés üveg. Megnéztük, hol és mennyiért  vehetünk ilyet.

Hogy mennyire praktikus, az jó kérdés, hiszen meglehetősen nehéz kiüríteni, az ital hűtését is csak jégkockával tudjuk megoldani, ráadásul elég komoly súlya, és némi veszélye is van az óriási, itallal teli üvegeknek.

De az biztos, hogy nagyon látványos, és az árát is be tudja hozni, ha a bolti italok helyett házi gyümölcsös-mentás limonádét, vagy épp jeges teát szolgálunk fel.

Végig jártuk a hazai kínálatot, és 10 ezer forint alatt is már óriási a választék.

1-2. PEPCO: A bolthálózat hetente bővül, így lassan az egész ország területén elérhetőek a termékeik. Náluk a műanyag (legalább nem kapunk frászt, hogyha leesik a gyerek mellett) 1,5 literes verzió (1.) csak 750 Ft-ba kerül. Szerintem ezzel nem vagyunk sokkal előrébb, mint egy sima kancsóval, de tény, hogy olcsó, és jópofa. Nagyobb, 3,5 literes üveget (2.) is árulnak, ennek is csak 1 490 Ft az ára, szóval inkább erre szavaznék. Az viszont, hogy talál-e a boltban, mindig lutri, a jobb termékeik pillanatok alatt szoktak elfogyni. Nagyon hasonlót konyhafelszerelési webshopokban 4 000 Ft körül lehet csak találni.

3 . IKEA: Tavaly óta már a svéd áruház kínálatában is ott díszeleg a csapos üveg 4 990 Ft-ért. Talán ez a legjobb ár-érték arányú, szép a kivitelezése, igényes a csap és 5,5 literes. Viszont ki kell menni érte az Ikeába, ami általában elég nyűgös dolog (kivéve persze a megszállottaknak), ráadásul biztosan nem csak egy limonádés kancsó kerül majd a kosárba.

 

4-5. BUTLERS: A bolttal kapcsolatban erősen elfogult vagyok, nagyon szeretem a termékeiket, de általában igencsak túl vannak árazva. Viszont ami az üveget illeti, egészen eltalálták az értékét. A kisebb, 4 literes (4.) 3 990 Ft-ba kerül, és kapható hozzá állvány 1 990 Ft-ért, így nem kell rettegnünk, hogy leesik az asztal széléről, mert rakhatjuk beljebb is. A nagyobb, 6 literes (5.) adagoló már 9 900 Ft, ennek a fajtának más webshopokban is 8-12 ezer Ft körül mozog az ára. Az előzőekhez képest a Butlers előnye, hogy webshopjuk is van, tehát nem kell valamelyik budapesti plázába bemennünk. 

6. Stile Interio és más konyhafelszerelési és lakberendezési áruházak: A kisebb méretűek (6.) 5 990 Ft körül kezdődnek, de találunk 7, sőt 12 litereseket is, 10-12 ezer forintért.

Összefoglalva tehát, én nem adnék többet 5-6 ezer forintnál egy csapos befőttesüvegért, akármennyire is menő manapság. Szerencsére már ennyiért is jó választék van a boltokban. Ami fontos, hogy még vásárlás előtt gondoljunk arra is, hol fogjuk tudni tárolni, mosogatni az üveget, és biztonságosan tudjuk-e használni gyerekekkel.

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon