Láthatatlan olasz vacsora - Ezen a hétvégén az érzékszerveinket is próbára tehetjük

decprogi
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hihetetlen, hogy már advent harmadik hétvégéje jön, egyre nagyobb a sürgés-forgás, készülődés, de ilyenkor se feledkezzünk meg a pihenésről, szánjunk egy kis időt magunkra is, legalább egy-egy délutánt, estét töltsünk nyugodtan.

A következő programok mind-mind szuperek, lesznek olyanok, amelyek a karácsonyi hangulatot erősítik tovább, de különleges vásáron és izgalmas vacsorán is részt vehetünk. 

Pét-nat kóstoló 

Lodge - december 13.

Ha valakit érdekelnek a pét-nat borok, akkor mindenképpen ott a helye Homoky Dorka bemutatóján. De mi is az a pét-nat? "A pétillant naturel (...) egyike a buborékos boroknak. Már a 17. században is készítették (...) A pét-nat az egyszerű, ugyanakkor kockázatos méthode ancestral eljárással készül, ami azt jelenti, hogy a bort még az erjedés vége előtt lepalackozzák, így a benne maradt cukor az üvegben alakul át alkohollá és szén-dioxiddá, vagyis megjelennek a palackban a buborékok. (..) A pét-natban jellemzően benne hagyják a seprőt, így opálos látványt, valamint egy izgalmas, a megszokottól eltérő textúrát és aromavilágot létrehozva." A kóstoló részletei még nem elérhetőek, de az esemény Facebook-oldalán lesznek majd fent.

Wine Assassins Borklub

A Grund - december 12.,19.,26.

Most csütörtöktől minden héten - egészen újévig - Wine Assasins Borkóstoló lesz a Grundon. Olyan borokat vadásznak le nekünk, melyek kóstolása önmagában is élmény, de az adott tételeket kóstolva, megismerve, sorba állítva némi boros tudást is elsajátíthatunk. A borok minden héten más-más téma köré rendeződnek, például cukor- vagy savtartalom, hordóhasználat, az évjáratok vagy az egyes borvidékek közötti különbségek szerint. Az esemény célja egy összetartó boros közösség kiépítése. További részletek az esemény Facebook-oldalán

Láthatatlan Vacsora - Olasz estek

Invisible Exhibition - december 13.,20.,27.

A Láthatatlan Vacsora intézményéről valószínűleg már sokan hallottatok, a lényege, hogy teljes sötétségben, minden vizuális segítség nélkül kóstolunk és tesszük próbára érzékszerveinket. December utolsó 3 hétvégéjén olaszos estek lesznek a Láthatatlan Vacsorán, autentikus olasz ételekkel várják az érdeklődőket. Kétfogásos és négyfogásos vacsora közül választhatunk, előbbibe kóstolótál és főétel tartozik, utóbbiba - ezek mellett - még leves és desszert is lesz. További részletek az esemény Facebook-oldalán

Steak show és vásár

Fitt Market Buda - december 14.

Ha olyan húst szeretnénk vásárolni, ami tényleg a farmtól jut el a tányérunkig, akkor mindenképp menjünk ki a Steak show-ra. Ott olyan fontos kérdésekre kaphatunk választ, hogy milyen a jó steak alapanyag. vagy meddig kell sütni azt, hogy tökéletes legyen? A választ az NPK Charolais farm munkatársaitól tudhatjuk meg, és nem csak a farm munkáját és a marhahúst ismerhetjük meg jobban, de kiváló tippeket és ötleteket is kapunk a sütéséhez, illetve steakeket is tudunk vásárolni a helyszínen. A pontos helyszínt és időpontot az esemény Facebook-oldalán találjátok.

Adventi Gasztroséta

Szentendre - december 15.

Advent harmadik vasárnapján egy különleges ünnepi sétán vehetünk részt Szentendrén. Nem csak az ünnepi díszbe öltözött belvárosi utcákban gyönyörködhetünk, megismerhetjük a különböző népek karácsonyi szokásait, illetve jó néhány ünnepi specialitást is kipróbálhatunk a belvárosban működő helyi gasztro-szolgáltatóknak köszönhetően. A korlátozott létszám miatt a sétára előzetes regisztráció szükséges, ehhez további információkat az esemény Facebook-oldalán találtok. 

Pohárral Egerben

Eger - december 15.

Az adventi hétvégén forralt borral a kezünkben, meleg kabátban és vastag zokniban sétálhatjuk végig Eger gyönyörűen kivilágított belvárosát. A séta 16:00-kor indul, üdvözlő itallal, forralt borral és finom falatokkal várnak minket a túra előtt, amelyet Badacsonyiné Bohus Gabriella, idegenvezető koordinál majd. Mindenképpen jó meleg ruhában érkezzetek, és az sem hátrány, ha magatokkal viszitek kedvenc bögréteket, abból ihatjátok majd a séta alatt az illatos forralt bort. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük