Ezeket rágcsáld inkább a tévé előtt, ha rád jön a nassolhatnék

chia-afonya cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kezdjük ott, hogy az ember nem eszik két étkezés között és különben is, nassolni rossz. De mivel úgyis ránk tör néha a vágy, melyek a kevésbé rossz választások?

A lemondásoktól rettentően boldogtalan lesz az ember, sokkal több értelme van annak, ha jobb döntéseket hozunk. Ebben az esetben, különösen az esti, tipikusan sorozat- és filmnézéshez kapcsolódó éhségrohamokban egyáltalán nem mindegy, mit választunk a titkos szekrényből.

A következőkben felsorolt ételek persze mind a következő szabályokat betartva értendők: mértékkel, csak egy keveset, pici tányérral és szekrényhez nem visszakóvályogva, újratöltögetve. Még így sem segítenek lefogyni, de talán lassabban fogunk tőlük meghízni, és nem üres kalóriákkal töltenek fel, hanem adnak némi vitamint és tápanyagot is.

Nekünk a következők jöttek be:

Azték magokból puding

Chia puding fagyasztott bogyósokkal és ropogós magokkal. Ezek a varázslatos magok bármilyen folyadékból pudingot csinálnak. Alig van benne kalória és szénhidrát, de hamar jóllakat. Most ezt az alapreceptet variálgatjuk az aktuális készlet szerint. 

Zöldségrudak mártogatókkal

Elsőre tényleg nagyon szomorúan hangzik, ha azt mondom, hogy réparudakkal és humusszal, vagy zellerszárral és sajtkrémmel ülök le a The Crown következő része elé, de ez a szomorúság egészen addig tart, míg végre egyszer ki nem próbáljuk. Akkor elég hamar rájövünk, hogy ez tulajdonképp egy szuper dolog, főleg, ha kipróbáljuk a paprika-körözött kombinációt.

Magmix

A magok veszélyesek, nagyon sokat be tudunk falni belőlük pillanatok alatt, és bár a szénhidrát nem sok bennük, a kalóriatartalmuk elég magas. Rejtélyes lelki okoknál fogva sokkal izgalmasabb, ha sokféle kerül egy tányérba, ami talán a mértéktartásban is segít. Kedvenc mixünk tökmagot, napraforgómagot, mogyorót és mandulát is tartalmaz.

repachips

Gyümölcsök

Itt a ló másik oldalára esünk át, hiszen a gyümölcsben meg a cukor túlságosan sok, éppen ezért szokták okosan az előző ponttal kombinálni. A keveredés nemcsak szimpla értelemben működhet, hanem például vajak formájában is. Az almaszeletek mandula-vagy mogyoróvajjal például egészen elképesztően finomak tudnak lenni.

Sütőben sült zöldségcsipsz

A bolti zacskós zöldségcsipszek iszonyúan finomak, de semmivel sem egészségesebbek a sima krumplicsipsznél, ráadásul brutál sósak. Akkor már sokkal jobbak a házilag készített verziók. Itt találtok egy szuper köményes, répás receptet, de ez a zellerhasáb is bátran betöltheti az esti nass szerepét. 

Házi popcorn

Nem csalok, tényleg sokkal jobb megoldás a házi, mint a bolti, ugyanis sokkal kevesebb zsír és só kerül rá. A folyamat nagyon egyszerű, és bármilyen fűszerrel jobb és izgalmasabb eredményt érünk el, mint a mikrós változatokkal. 

Fotók: Ács Bori, Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük