Érdemes lesz Köveskálra látogatni a hétvégén: isteni borok várják az látogatókat

progi3
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hat nagyon különböző, de nagyon izgalmas program lesz a hétvégén, a gasztronómiai újságírás helyzetétől kezdve az ország egyik legnagyobb konyhakiállításán át a környezettudatos életmódig minden lesz.

Annyira széleskörű és izgalmas programok lesznek, mind szakmabelieknek, mind érdeklődőknek, hogy nem érdemes őket kihagyni, beleláthatunk a gasztronómiai újságírás rejtelmeibe, különleges borskóstolón vehetünk részt, de mentes finomságokat is vásárolhatunk.

Média és újságírás a gasztronómia területén

Budapest, Horizont - február 27.

A Piqniq Budapest és a Nosalty közös eseményén gasztropszichológus, médiaszakértők és újságírók beszélgetnek a gasztro média problémáiról, ugyanis egyre nehezebb érvényesülni az online és print felületeken a folyamatosan változó tartalmak miatt. A médiaszektor is változik, ahogyan a tartalomfogyasztóknak is új igényeik vannak. Ma már sokszor a közösségi felületeken való sztorizás nyomja el az értékes tartalmakat, emiatt pedig nincsenek könnyű helyzetben a gasztronómiai újságírás szereplői. Ezzel a témával kapcsolatban lesznek előadások és kerekasztal-beszélgetések csütörtökön, ahol magánembereket és vállalkozókat egyaránt várnak. 

Konyhakiállítás

Papp László Budapest Sportaréna - február 28-március 1.

A Papp László Sportarénában hatalmas konyhakiállítás lesz a hétvégén, lenyűgöző újdonságok, csodás bútorok - mindenféle stílusban -, különböző konyhai kellékek és eszközök közül lehet válogatni, de ínycsiklandó finomságok is várják az érdeklődőket. A konyhakiállítást nem csak azoknak érdemes meglátogatniuk, akik építkezés vagy felújítás előtt állnak, a gasztronómia rajongói is találnak majd egy-egy újdonságot a konyhájukba, de már csak a legmodernebb konyhai megoldások miatt is érdemes rá ellátogatni. További részleteket az esemény honlapján találtok. 

Köveskáli Furmint Napok

Köveskál, Művelődési Ház - február 29-március 1.

Harmadik alkalommal rendezik meg Köveskálon a Furmint Napokat, amely a helyi vendéglátók összefogásából született meg, és amelyen a hazai furmint elismert alakjaival találkozhatunk. A furmint előkelő helyet foglal el a hazai piacon, de export fronton is sikeres. Az eseményen szó lesz például a furmint házasításokról, amelyek közül többet meg is kóstolhatunk, de a klímaváltozás furmintra gyakorolt hatásáról is beszélnek majd. Sétálókóstolón is részt lehet venni, amelynek célja az adott borásszal, borászattal és a fajtával való ismerkedés. A résztvevő borászatok listáját az esemény Facebook-oldalán találjátok.

Badacsony New Yorkban

Budapest, New York Palace - február 29.

A Badacsonyi borvidék kiemelkedő borait lehet megkóstolni a jubileumi eseményen, amelyre a New York Palotában kerül sor. Az exkluzív kóstoló mellett - ahol a vulkanikus klasszikusoktól kezdve az új ízekig minden lesz - mesterkurzus is várja az érdeklődőket. A részvétel jegyvásárláshoz kötött, de az korlátlan kóstolásra jogosít fel. Ezen a különleges napon, február 29-én érdemes a borok szerelmeseinek képletesen New Yorkba utazniuk, mert valódi különlegességek lesznek kóstolhatók. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok.

Mentes Feszt

ELTE Lágymányosi Campus - február 29.

Újabb Mentes Feszt lesz, 2020-ban sem marad el a legnagyobb mentes rendezvény. A fesztivál célja az egészségtudatos életmód hirdetése, azt szeretnék, ha mindenki megtalálná a számára legideálisabb étrendet, ezért 2 szinten, több mint 1000 nm-en találkozhatunk a mentes irányzatok legnevesebb szereplőivel, így nem csak számtalan termékből lehet válogatni, de az irányzatok képviselőivel is lehet beszélgetni. A piac és a gasztroudvar mellett kiállítások és szakmai előadások is várják az érdeklődőket. A részletes programot az esemény honlapján olvashatjátok.

Az első környezettudatos vásár

Debrecen, A KErt ökopiac - február 29.

Bár még tél van, az ökopiac már a tavaszra és húsvétra készülődik a portékáival, a fenntarthatóság jegyében olyan termékekkel és terményekkel találkozhatunk, amelyek még zöldebbé teszik a tavaszt - szó szerint és átvitt értelemben is: ökozsákok, fogkefék, piperék,szappanok, magvak, finomságok, lekvárok, szörpök, zöldségek és a többi. A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy lehetőleg vigyenek magukkal szatyrokat, zsákokat, üvegeket, amibe bele lehet majd pakolni, tölteni a termékeket. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük