Bajai halászlé, Egri Bikavér, tihanyi sörök: a legjobb kajás programok a hétre

Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Tovább folytatódik a nyári gasztrokavalkád, ezen a hétvégén több olyan nagyszabású rendezvényen vehetünk részt, amiket tényleg nem érdemes kihagyni.

A legendás Bajai Halfőző Fesztivál, a hetekig tartó Badacsonyi Bornapok, az ország egyetlen rózsaszín fesztiválja, kézműves sörkülönlegességek és a híres Egri Bikavér - ezek az izgalmas programok várnak minket a hétvégén.

Bajai Halfőző Fesztivál

Baja - július 11-14.

Baján, a halászlé fővárosában, immár 24. alkalommal rendezik meg a Bajai Halfőző Fesztivált. 4 napon keresztül, csütörtöktől vasárnapig színes programok, elképesztően jó koncertek és persze isteni finom halászlevek várják a vendégeket. Maga a főzés 13-án, szombaton veszi kezdetét, 18:00-kor több ezer bogrács alatt gyújtják meg a lángot. Akik nem vesznek részt a főzésben, azok se aggódjanak, a Petőfi-szigeten és a Szentháromság Téren található halászcsárdák gondoltak az éhes vendégekre, autentikus bajai halászlé mindkettőben kapható majd. A színpadon olyan előadókkal találkozhatunk, mint az Ivan & The Parazol, Quimby, 30Y, ByeAlex és a Slepp, Honeybeast, Majka és még sokáig lehetne folytatni a listát. Emellett néptáncos felvonulás, táncház, gyerekműsor és tamburazenekar is várja a látogatókat. A részletes programot a rendezvény honlapján találjátok.

halaszlebaja

Egri Bikavér Ünnep

Eger - július 11-14.

Már huszonharmadik alkalommal rendezik meg az Egri Bikavér Ünnepet Szent Donát, a szőlőskertek, szőlősgazdák védőszentjének napja alkalmából a belváros szélén található Érsekkertben. A város legnagyobb és legnépszerűbb ingyenes fesztiválján az egri borászok kiváló borokat, a város legjobb éttermei az italokkal harmonizáló ételeket kínálnak az érdeklődőknek. Az Egri Bikavér és az Egri Csillag borok mellett a helyi termelők rozé borai is ott lesznek a kínálatban. Két színpadon négy napig sokszínű zenei kínálat, önfeledt szórakozás várja a vendégeket. Az Egri Bikavér Színpadon a szélesebb közönség számára is ismert fellépők és a fesztivál fő programjai lesznek láthatók és hallhatók. A Zenepavilonnál található Egri Csillag Színpad egy lazább helyszín, ahol egri dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő zenéket játszanak a nyári estéken. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok.

Villányi Rozé Fesztivál

Villány - július 12-13.

A Villányi Rozé Fesztivál rózsaszín kavalkáddal, vidám és sportos hangulattal, könnyűzenei programokkal, hatalmas jelmezes, rózsaszín futóversennyel, valamint a testes vörösborok mellett könnyed villányi rozékkal várja az érdeklődőket. A Rozé Fesztivál az ország egyedülálló „rózsaszín fesztiválja”, amelyet 2011 óta rendeznek meg, és azóta a település második legnagyobb eseményévé nőtte ki magát. Több mint 20 borászat borait kóstolhatjuk meg a fesztiválon, de a finom italok és a futóverseny mellett szuper koncertek is lesznek, fellép az Anna & The Barbies, az Intim Torna Illegál, a Blahalousiana, de gyermekzenekar, utcabál és szépségverseny is lesz. A részletes programot, a futóversenyre való jelentkezést és a borászatok listáját az esemény honlapján találjátok.

nyarifeszt

V. Nemzetközi Söröm 

Szeged, Dugonics Tér - július 12-14.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Söröm fesztivált, ahol magyar és külföldi sörfőzdék mutatják be az érdeklődők számára sörkülönlegességeiket. A háromnapos rendezvény során olyan kézműves söröket kóstolhatnak meg a fesztiválra kilátogatók, amelyeket csak nagyon ritka esetekben találnak meg a boltok polcain vagy a vendéglátóhelyeken. Annyiféle sör lesz, hogy még azok is találnak kedvükre való ízvilágot, akik azelőtt elzárkóztak a sörfogyasztás minden formájától. A jó hangulatról azonban nemcsak a finom italok, ízletes ételek, hanem az igényes és lendületes zenei programok, valamint a változatos ügyességi játékok is gondoskodnak. Mindhárom nap tematikus lesz: részt vehetünk hawaii, székely és görög napon. Részletesebb leírást a tematikus napokról és a programokról az esemény Facebook-oldalán olvashattok.

Tiszafüredi Halas Napok

Tiszafüred - július 12-14.

A Tiszafüredi Halas Napok három napon át zajló összművészeti fesztivál, ahol minden korosztály talál az érdeklődésének megfelelő szórakozást, kikapcsolódást. A tiszafüredi emberek életét és ételeit meghatározza a Tisza és a Tisza-tó. Ezt ünneplik a Halas Napokkal, ami nem csak ízletes, halból készült ételeket, de szórakoztató, hagyományőrző és sportprogramokat is kínál. A vendégek megismerhetik a térség jellegzetes ízeit, megkóstolhatják a nyárson sült és bográcsban főtt halételeket. A szórakoztató programok között kirakodóvásár, néptánc-, modern tánc- és mazsorettbemutatók, koncertek és disco is szerepel. Fellép például a Halott Pénz, Hooligans, Demjén Ferenc, Punnany Massif, hogy csak párat említsünk, de részt vehetünk látványhalászaton, műrepülő bemutatón és strandfocin is, a rendezvényt pedig tűzijáték zárja. Az eseményre napijegyet vagy bérletet kell váltani, ezeket itt tudjátok megvenni

nyarifeszt2

III. Tihanyi Kézműves Sörfesztivál

Tihany, Legendás Ház - július 12-14.

A sörfesztivál gerincét azok a főzdék adják, akik egy-egy önálló hétvége keretein belül az idei évben mutatkoznak be a Legendás Házban. Ilyen a Kapucinus, Hop Top, Mad Scinetist, Rothbeer, Monyo, Horizont és a Balkezes. Mindegyik főzde két-két csapolt sörrel képviseli magát a felállított faházakban, de a legendássá váló Tihanyi Levendulás Búzasör is csapra kerül. A sörök üveges kiszerelésben a Legendás Házban lesznek beszerezhetőek. Ennyi finom ital mellől nem hiányozhatnak az ételek sem, a szervezők különféle sörkorcsolyákkal és finom hamburgerekkel készülnek. Fesztivál lévén a zene is kötelező elem, a különleges sörökhöz kellemes háttérzene szól. További részleteket az esemény honlapján találhattok.

Badacsonyi Borhetek

Badacsonytomaj - július 12-28.

A Badacsonyi Bornapokon két hétig vehetünk részt, ami nem más, mint a badacsonyi boroknak és termelőinek ünnepe, ahol kulturális és szakmai műsorokkal, előadásokkal, folklór és könnyűzenei programokkal várják a vendégeket. 14 borászat termékeit kóstolhatjuk meg, a borok mellé finom házi sajtokat is kipróbálhatunk. Részt vehetünk irodalmi esten, nosztalgia- vagy könnyűzenei koncerteken, de a gyerekekre is gondoltak, lesz játékpark, környezetismereti foglalkoztató és táncház is. A program és a választék hihetetlenül széleskörű, minden nap más fellépők és előadások várják az érdeklődőket, ezekről részletes információkat az esemény honlapján találtok. 

Fotók: Getty Images 

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon