Festői szépségű a Badacsony télen, és finom vadhúsok várnak - Kell ennél jobb program a hétvégére?
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Elkezdődött az új év és ezzel együtt dübörögnek az izgalmas gasztroprogramok, kirándulhatunk a festői szépségű Badacsonyban, szezonális finomságokat kóstolhatunk Etyeken, de különböző bor- és koktélkóstolókon is részt vehetünk.
Lehet tél, lehet fagy, semmi sem tarthat minket vissza egy jó kirándulástól, finom ételek kóstolásától vagy éppen italkülönlegességek kipróbálásától. Gyönyörű helyeken, izgalmas programokon vehetünk részt a következő egy hétben, éljünk a lehetőségekkel és mozduljunk ki az otthon melegéből.
Nagy Öregek a Hegyről
Pláne Badacsony Borterasz - január 17.
A Nagy Öregek a hegyről egy olyan rendezvénysorozat, melyben olyan borászokkal ismerkedhetünk meg, akik nélkül a Badacsonyi borvidék nem lenne az, ami. Minden péntek este egy meghatározó, idősebb borász hét tételét lehet megkóstolni, 17-én Nyári Ödön mutatkozik be a nagyközönségnek. A borsor teljesen szubjektív válogatás eredménye, de mindegyik igazi nagyágyú. Az este ára magában foglalja a héttételes borkóstolót, a felkínált falatkákat és a lényeget, a beszélgetést. További részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashattok.
Téli Etyeki Piknik
Etyeki Piknik - január 18.
Ezen a hétvégén számtalan finomság vár az etyeki Gasztrosétányon, hurka, kolbász, forralt bor és hangulatos zenés programok. Az Etyeki Pikniken mindig az adott évszak kulturális és szezonális jellegzetességeit láthatjuk, kóstolhatjuk. Helyi pincék és kézművesek termékeit, vendégborászok tételeit lehet kipróbálni, a Téli Etyeki Piknik a forró italokról, a toros ételekről és a karácsonyi-farsangi időszak édességeiről szól. A Gasztrosétány ráadásul gyönyörű, téli környezetben található, de nem csak a táj, az utcazenészek muzsikája is elvarázsol majd. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok.
Gasztrohegy - Vadászidény
Badacsony - január 18-19.
A hétvégén Badacsonyban, festői környezetben lehet megkóstolni különböző vadhúsokat, őz, szarvas, vaddisznó kerül majd a tányérra különböző bogyókkal és házi borokkal együtt, amelyek tökéletesen illenek a vadak mellé. A Gasztrohegy egy havonta tematikus hétvégékkel jelentkező programsorozat, melyben 10 badacsonyi vendéglátóhely vesz részt, amelyek a tematika szerinti kóstolókkal készülnek. A program célja, hogy a vendégek lépésről lépésre és fogásról fogásra ismerjék meg a Badacsonyt. További részletek az esemény Facebook-oldalán.
Bacardí Legacy TOP 3
Société Budapest - január 23.
Az eseményen a világ egyik legjelentősebb koktélversenyének, a Bacardí Legacy Cocktail Competion három hazai döntősének nyertes koktéljait lehet megkóstolni és értékelni. Tüdős Máté, Steier Máté és Varsányi Ferenc alkoholos remekeit próbálhatjuk ki, a három döntős először áll együtt egy pultban. Nemsokára a budapesti döntőn mérkőznek majd meg, majd egyikük Miamiban mérheti össze tudását a világ legjobb bartendereivel. A Papillon, a Bonita és a The Mandarin koktél száll ringbe a győzelemért. A rendezvényre a belépés ingyenes, további részletek az esemény Facebook-oldalán.
Pláne Badacsony Special
VinoPiano Borbár - január 22.
A VinoPiano Borbár eseményén Tóth Ádámmal és testvérével ismerkedhetünk meg, bár szakmájuk szerint egyikük filozófus, másikuk építészmérnök, mégis hobbijukban, egyben szenvedélyükben találták meg önmagukat, ami nem más, mint a borászat. A Tóth-testvérek lassan 3 éve üzemeltetik a Pláne Badacsony Borteraszt, céljuk, hogy a kevésbé felkapott, kisebb pincészetek izgalmas borait is bemutassák a nagyközönségnek, különös tekintettel a kéknyelűekre. Ha nem csak a borokkal, de a készítőikkel is szívesen megismerkednétek, érdemes részt venni ezen az eseményen.
Centro Italia Borskóstoló
DOC Vino Bar - január 23.
Az olasz borokkal nehéz felvenni a versenyt, ezen az estén közép-itáliai különlegességeket, nem mindennapi tételeket kóstolhatnak meg a borok szerelmesei. A házigazda a D.O.C. Vino Bar, a borsor pedig 9 tételből áll, amelyek egytől egyig valódi gyöngyszemek, 2012-es évjárattól kezdve egészen új, 2017-esek is kóstolhatók lesznek. A kóstoló ára magában foglalja a borokat, a falatokat és az ásványvíz fogyasztását. További részletek az esemény Facebook-oldalán.
Fotó: Getty Images