7 laktató saláta, ami főfogásnak is beillik: kedvenceinket mutatjuk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Bőséges saláták hússal, sonkával vagy majonézzel keverve, kiadós finomságok ebédre vagy vacsorára, gyorsan és egyszerűen.
Megérkezett a nyár, elkezdődött a színpompás gyümölcsök és zöldségek szezonja, ilyenkor gyakran kerül saláta az asztalra. Legtöbbször kísérőként sültek vagy pörköltfélék mellé.
A rengeteg izgalmas salátarecept közt bőven találni gazdagabb változatokat, amelyek tele vannak pakolva mindenféle földi jóval. Ezek a saláták finomak és laktatóak, olyannyira, hogy főfogásként is megállják a helyüket. Színes, roppanós zöldségek hússal vagy épp főtt tojással gazdagabbá téve. Mutatjuk kedvenc, bőséges salátareceptjeinket, amelyeket gyorsan és könnyedén össze lehet dobni.
Zöldborsós quinoasaláta
A szemet gyönyörködtető quinoasaláta friss, könnyed, mégis tartalmas. A quinoa az egyik legegészségesebb gabonapótló, magas a rost- és a fehérjetartalma, érdemes beépíteni az étrendbe. Ha esetleg nem sikerülne beszerezni, akkor bulgurral vagy kuszkusszal is készülhet a saláta. A finom étel fejtett zöldborsóval készítve az igazi, de mirelittel is működik a recept.
Coleslaw saláta csirkemellel
A káposztasaláták közül az egyik legnagyobb kedvenc az amerikai coleslaw saláta. Ha te is rajongsz ezért a roppanós finomságért, akkor érdemes egyet csavarnod a recepten, így téve sokkal izgalmasabbá és laktatóbbá a káposztasalátát. A zöldségek mellé főtt csirkemell kerül, így önálló fogásként is kiváló. Ha szeretnéd, még tortillába csomagolva is kipróbálhatod a finomságot.
Olasz brokkolisaláta
A színpompás brokkolisaláta balzsamecetes öntettel és aszalt paradicsommal dúsítva készül. Az íze különleges, jólesik magában, vagy akár köretként is kínálhatod. Az ízletes saláta remekül illik sültek mellé, mivel azonban nagyon laktató, önmagában is megállja a helyét. Az ízek mellett a saláta textúrájában érezhető egy kis játékosság, mivel pirított tökmag is roppan benne.
Citromos csicserisaláta
A friss, tartalmas csicserisaláta száraz és konzerves hüvelyesből is készülhet. Ha gyorsan az asztalra kell kerülnie, célszerű konzervesből összedobni. A saláta rendkívül gazdag fehérjeforrás, köszönhetően a csicseriborsónak, ami mellé friss, lédús paradicsom is kerül. A csicserisaláta pirítóssal szervírozva főfogásként is megállja a helyét, de köretként is kínálhatod, sültek mellé csodás kísérő.
Brutus-saláta
A majonézzel dúsított Brutus-saláta nagyon finom és kiadós. Ez a saláta jó hidegen kínálva az igazi. Tökéletes magában, semmi más nem szükséges mellé, de aki szeretné, zsemlébe vagy tortillába is töltheti, úgy még kiadósabb. A saláta jégsalátával, sonkával és kukoricával dúsítva készül, de bátran lehet plusz alapanyagokkal dúsítani, ilyen a lila hagyma, újhagyma vagy a vékonyan szelt hónapos retek.
Majonézes káposztasaláta
A majonézzel kevert káposztasaláta nagyon hasonlít a Brutus-salátához. Ebben a változatban is sok zöldség roppan sonkával és majonézes öntettel egybeforgatva. A majonézt érdemes házilag elkészíteni, úgy sokkal finomabb. A dresszing lágyításához tökéletes a tejföl, de helyette görög joghurtot is lehet használni.
Cézár-saláta csirkemellel
A Cézár-saláta a világ egyik legismertebb salátája. A kedvelt fogás többféle recept szerint kipróbálható. Az eredeti változat krutonnal, parmezánnal és mustáros öntettel készül, de bőven ki lehet még próbálni más verziókat. Találni olyan receptet, amelyben főtt tojás vagy csirkemell teszi izgalmasabbá a salátát. Az ízesítéssel is lehet kísérletezni, a húsos verzióban füstölt paprika varázsolja különlegesebbé a fogást.
Fotók: Getty Images, Botos Claudia/Sóbors, Sági Zsófia/Sóbors