Jóbarátok, Stranger Things és még 4 sorozat, amiben emlékezetes kajajelenetek tanúi lehetünk

lskcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Enni mindenki szeret, még a sorozatszereplők is, ezért jó néhány emlékezetes kajajelenetnek lehettek és lehetnek tanúi a sorozatfüggők.

A múltkor meglestük a filmtörténelem legemlékezetesebb kajajeleneteit, némelyiken jókat is derültünk. Most nem a filmek világából válogattunk, hanem a sorozatok kínálatába merültünk bele és választottuk ki a legjobb kajajeleneteket. Bőven akadnak köztük megmosolyogtató pillanatok és olyan finomságok is, amiket az ember rögtön elkészítene magának.

Jóbarátok – A legfinomabb sajttorta

Ebben a sorozatban nagyon szeretik a hasukat a főszereplők. Monica mindig főzött valami finomat, de Joey étvágyával sem voltak problémák, azt is megette, ami emberi fogyasztásra alkalmatlan volt, sőt, olyan is megesett az egyik epizódban, amikor két szereplő nem szégyellt a földről falatozni. A szokatlan habzsolást Rachel és Chandler követték el a rosszul kézbesített sajttortának köszönhetően, amin sikerült összeveszniük. A finomság a földön landolt, de ez sem jelentett akadályt az édesség eltüntetésében.

Odaát – Dean Winchester legnagyobb szerelme, a hasa

A horror-fantasy sorozatok egyik legjobbika az Odaát, összesen 15 évadot élt meg. Az első epizódot 2005-ben mutatták be, a könnyes búcsúra pedig tavaly került sor. A démonvadász testvérek kalandjait nézők milliói imádták, a fivéreket alakító színészekért pedig megőrültek a tinilányok, főleg a Dean Winchestert alakító Jensen Acklesért. A karakter egyik fő jellemzője, hogy imádta a finom falatokat, különösen a pitéket. Majdnem minden epizódban emlékezetes kajajelenetet kapott, ezért egyet nem is lehet választani, érdemes megnézni, milyen jóízűen falatozik, legyen szó szendvicsről vagy nasiról.

Stranger Things – Terítéken Amerika legnagyobb kedvencei

A Netflix egyik legnépszerűbb szériájában a 80-as évek Amerikájában találják magukat a nézők, egy fiktív kisvárosban, az Indianai Hawkinsban. Az idilli város életét az egyik helybéli fiú eltűnése rázza meg, vele egy időben pedig egy rejtélyes, pszichokinetikus képességekkel rendelkező kislány, Eleven felbukkanása állít mindent a feje tetejére. A világtól elzártan nevelkedett Eleven érkezésével furcsa események sorozata indul el, a történet hősei megismerik a város sötét titkát, miféle kísérletek is zajlottak, amelyek a rejtélyes események lavinájához vezettek.

A gyerekszereplőkkel készült, néha félelmetes és vicces sztori kibontakozása közben a nézők nyakába ömlik minden, ami a 80-as években népszerű volt Amerikában, legyen szó divatról, filmekről, videójátékokról vagy az akkori gasztronómiai kedvencekről. A sorozatban sok emlékezetes jelenetben helyet kap valamilyen finomság, az első évadban Eleven megismeri a hamburgert, rákattan a gofrira, illetve a colát is boldogan szürcsölik a szereplők. A sok megmosolyogtató jelenet közül nem egyszerű kiválasztani, melyik is a legjobb, egy biztos, a 3. szezonban Jim Hopper seriff (David Harbour), Joyce Byers (Winona Ryder) és két különc partnerük, az orosz és az összeesküvésekben hívő tag kajás jelenetét nehéz végigülni nevetés nélkül.

Daredevil – A tökéletes omlett

A Netflix-nél 2015-ben nagyot álmodtak, elindultak egy rövid, de nagyon sikeres úton, amikor is a Marvel-univerzum 5 szuperhőse saját szériát kapott. A nyitás Daredevillel, a fenegyerekkel kezdődött, ami azért volt merész vállalkozás, mert az egyik legjobb képregénysorozatot anno mozifilm formájában is elkészítették, de a film csúfosan megbukott. A Netflix tökéletesen nyúlt a szériához, izgalmas produkciót tettek az asztalra telis-tele emlékezetes akciójelenetekkel, remek alakításokkal.

A történet főgonoszát életre keltő színész, Vincent D’Onofrio mesterien hozta a város legbefolyásosabb figuráját. A csendes, ám veszélyes Fisk nem fél bepiszkítani a kezét, ugyanakkor imádja a művészetet, kedvenc festménye, a Nyúl a hóesésben csodálata után precízen elkészíti omlettes reggelijét. A híres omlett többször is elkészül a sorozatban.

The Walking Dead – Carl és a csokipuding

Az AMC sikerszériája, a The Walking Dead 2010 óta van képernyőn, eddig 10 évadot és két testvérsorozatot kapott a produkció, ami a 11. szezonnal ér véget, de ezzel nem zárul be az élőhalottak világa. A sorozat történetében az emberiség által ismert világ véget ért, csoszogó zombiktól kell rettegniük a főszereplőknek, miközben próbálnak túlélni. Kemény, néha nyugisabb napjaik során azonban mindig rá kell ébredniük, az emberek sokkal veszélyesebbek a holtaknál. Egy ilyen világban folyton készleteket kell gyűjteni, enni létszükséglet. A sorozatban több emlékezetes kajajelenet is volt, az egyik legnagyobb közönségkedvenc, amint a kamasz Carl talál egy jó nagy adag csokipudingot és a tetőn ülve elmajszolja.

Breaking Bad – Az élet nagy kérdései mindig az asztalnál dőlnek el

Egy újabb kultikus sorozat az AMC-től. A több díjat bezsebelt szériában a tisztes családapa és kémiatanár, Walter White (Bryan Cranston) miután megtudja, hogy beteg, bűnös útra lép, összeáll diákjával és együtt kezdenek el metamfetamint gyártani a jobb élet reményében. Walter számításai nem igazán jönnek össze, egyre nagyobb kalamajkába keveredik diákjával. A sorozatban több emlékezetes kajajelenet is van, legyen szó tervezett családi pizzázásról vagy épp egy tipikus amerikai étkezdében elfogyasztott reggeliről, miközben az élet nagy kérdéseit beszélik meg a főszereplők.

Cover fotó: NBC/Getty Images

Ezt is szeretjük