
A nyár kincsei üvegbe zárva, lekvárok, befőttek és szörpök – 9 kedvenc receptünket mutatjuk

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd
A befőzés hagyomány, minden családban akad egy lelkes jelentkező, aki a kertben termett vagy a piacon beszerzett nyári kincseket elteszi télire.
A nyár ízeit lekvárok, befőttek, kompótok és szörpök formájában raktározhatjuk el, hogy aztán ősszel vagy télen előkerüljenek, hogy egy finom itallal vagy egy gyümölcsös süteménnyel idézzük fel a nyarat.
Manapság sokféle jó minőségű lekvárt, befőttet vagy szörpöt lehet találni a boltok kínálatában, azonban a házi készítésűnek nincs párja. Eleve jó érzés, hogy tudjuk, mi kerül az üvegbe, mert mi tesszük el - maradhatunk a hagyományos vonalnál, de ha elég bátrak vagyunk és szeretjük a különlegesebb ízeket, akkor az üveg tartalmát bátran kombinálhatjuk, játszhatunk az ízekkel.
A most következő képes összeállításban kedvenc üvegbe zárt receptjeinket gyűjtöttük össze, van köztük szörp, édes zamatú lekvár, roppanós gyümölcshúsú befőtt is.
Cover: Getty Images