A nyár kincsei üvegbe zárva, lekvárok, befőttek és szörpök – 9 kedvenc receptünket mutatjuk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A befőzés hagyomány, minden családban akad egy lelkes jelentkező, aki a kertben termett vagy a piacon beszerzett nyári kincseket elteszi télire.
A nyár ízeit lekvárok, befőttek, kompótok és szörpök formájában raktározhatjuk el, hogy aztán ősszel vagy télen előkerüljenek, hogy egy finom itallal vagy egy gyümölcsös süteménnyel idézzük fel a nyarat.
Manapság sokféle jó minőségű lekvárt, befőttet vagy szörpöt lehet találni a boltok kínálatában, azonban a házi készítésűnek nincs párja. Eleve jó érzés, hogy tudjuk, mi kerül az üvegbe, mert mi tesszük el - maradhatunk a hagyományos vonalnál, de ha elég bátrak vagyunk és szeretjük a különlegesebb ízeket, akkor az üveg tartalmát bátran kombinálhatjuk, játszhatunk az ízekkel.
A most következő képes összeállításban kedvenc üvegbe zárt receptjeinket gyűjtöttük össze, van köztük szörp, édes zamatú lekvár, roppanós gyümölcshúsú befőtt is.
Cover: Getty Images